Ден, след като беше обявен съставът на правителството с втория

...
Ден, след като беше обявен съставът на правителството с втория
Коментари Харесай

ПП с обяснение за разговорите с ДПС в присъствието на Пеевски

Ден, откакто беше разгласен съставът на държавното управление с втория мандат  и откакто от Движение за права и свободи оповестиха, че няма да пречат на този кабинет с двама ротационни министър председатели, от " Продължаваме промяната " взеха решение да разгласяват особено конкретизиране на страницата си във Facebook. Обяснението е защо е била срещата с Движение за права и свободи през вчерашния ден, на която като участник беше и глобеният по " Магнитски " народен представител от Движението Делян Пеевски. И това породи мнения и опасения, че е в ход развой на някакво " легитимиране " на повече от спорната фигура на Пеевски. 

" Винаги сме заявявали, че ще водим диалози с всички парламентарни групи за конституционна промяна. Това беше единствената цел на срещите с групата на Движение за права и свободи през вчерашния ден ", се споделя в формалното известие от Политическа партия. Името на Пеевски въпреки всичко не е упоменато.

И още:

" Разговаряхме, до момента в който всички медии бяха в Народното събрание и следиха какво се случва. А съставът на кабинета " Денков-Габриел ", който обявихме през вчерашния ден, не оставя място за спекулации, че някой отвън виновните за съставянето на държавно управление може да кадрува в него. "

Ето и целия текст:

Една от основните цели на постоянния кабинет и на болшинството в този парламент, с изключение на приемане на бюджет и влизане в Шенген и еврозоната, е цялостна правосъдна промяна и работещи институции, регулатори и служби за сигурност, които да върнат доверието на жителите и справедливостта в страната.

За част от тези цели е нужно конституционно болшинство от 160 гласа в Народното събрание. Винаги сме заявявали, че ще водим диалози с всички парламентарни групи за конституционна промяна. Това беше единствената цел на срещите с групата на Движение за права и свободи през вчерашния ден. Разговаряхме, до момента в който всички медии бяха в Народното събрание и следиха какво се случва. А съставът на кабинета " Денков-Габриел ", който обявихме през вчерашния ден, не оставя място за спекулации, че някой отвън виновните за съставянето на държавно управление може да кадрува в него.
Движение за права и свободи ще гласоподава " срещу " кабинета
По Българска национална телевизия в събота вечер депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид заявява, че Движение за права и свободи ще гласоподава срещу кабинета. " Не имаме вяра на участниците в този развой ", сподели той и за ГЕРБ-СДС, и за ПП-ДБ. Доверие от Движение за права и свободи имали единствено на Мария Габриел. Той разгласи още, че от Движението щели да са гаранти за конституционните промени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР