Ден след финала на Гран При на Бразилия шефът на

...
Ден след финала на Гран При на Бразилия шефът на
Коментари Харесай

Мерцедес са убедени: Хамилтън можеше да спечели в Бразилия от бокса

Ден след финала на Гран При на Бразилия шефът на тима на Мерцедес Тото Волф съобщи, че звездата им Люис Хамилтън е имал късмет да завоюва надпреварата, макар че му се наложи да започва от алеята пред боксовете. Причината за това бе злополуката в съботната подготовка на пистата " Интерлагос ", която наложи промяна на мотора.

В последна сметка през вчерашния ден Себастиан Фетел отнесе купата от успеха във витрината на Ферари в Маранело, а Хамилтън от финален стигна до четвъртото място. Изоставането на британеца от спечелилия бе единствено 5.4 секунди, което потвърждава теорията на Тото Волф, че успеха е била допустима за Люис.

" Да, уверен съм, че победа за Хамилтън през днешния ден беше допустима. Реалистично четвъртото място беше несъмнено като най-възможно при разбора в събота вечерта. За мен това беше най-добре извоюваното четвърто място, което в миналото съм виждал в кариерата си ", уверен е Волф.

" Колата на сигурността ни оказа помощ и при симулация на излизането виждахме, че в случай че всичко върви в наша изгода, е допустимо Люис да стигне до първото място. Ферари обаче държаха успеха крепко, а в такива моменти Себастиан Фетел просто в никакъв случай не бърка. За наше страдание доста добре знаехме това, само че в моторните спортове постоянно има първи път за всяко нещо. Това ни е научило в никакъв случай да не се предаваме и да чакаме всичко ", приключи австриецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР