Ден преди първия учебен ден за 2017 година, партиите в

...
Ден преди първия учебен ден за 2017 година, партиите в
Коментари Харесай

Преди първия учебен ден - ГЕРБ изброява какво прави, БСП критикува, ДПС иска различни учители

Ден преди първия образователен ден за 2017 година, партиите в Народното събрание обърнаха внимание на образованието. В своите политически заявления те или акцентираха с какво са помогнали за развиването на образованието и науката, или подлагаха на критика какво не е направено, или залагаха на азбучни истини по тематиката.
" Няма да се впускам в детайлности какво и какъв брой е свършено, само че ще загатна единствено за: покачването на учителските заплати с 15 на 100 все още, уговорката на държавното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ да няма деца, които да не са в класните стаи; опцията на учителите да работят без бюрократични пречки по пътя им, за родителите, които да са уверени, че учебното заведение е и тяхно “. Това съобщи някогашният зам.-образователен министър и сегашен ръководител на Комисията по обучение в Народното събрание Милена Дамянова. По думите ѝ " огромната цел " в бранша на образованието са дейностите .
От Българска социалистическа партия погледнаха към отрицателното, което не е малко. Конкретно алените показаха обстановката с учителите – 3000 не доближават, а 1000 назначени са неправоспособни , по думите на Ирена Анастасова, която показа позицията на Българска социалистическа партия.
" На този 15 септември Законът за предучилищното и учебното обучение към този момент има своята едногодишна история, само че няма разбор за резултата от него. Ако някой през днешния ден твърди, че методът, по който беше въведен законът, не провокира безпорядък, значи или не познава системата, или си затваря очите. Как учебните заведения ще приготвят образователната година при наредби, които са като плаващи пясъци ", сподели Анастасова. Тя регистрира, че броят на напусналите образователната система е висок. През предходната образователна година 8 % от съответния набор не се е записал в 1 клас, съвсем 20 % в 5-ти клас.
От Движение за права и свободи пък попитаха дали българският преподавател е кадърен да се модернизира и " да огледа друго, през погледа на все по-глобалния и информативен свят ". " В XXI век образованието ще изиграе най-съществената роля за бъдещото развиване, само че образованието не е единствено образованието в учебно заведение, придобиването на познания и умения в дома и фамилията е част от този развой. То включва и опита на предходното потомство, на полезностите на предците ни, с които проглеждаме света ", считат от Движение за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР