Ден преди насрочения Конкурс за избор на директор на Италианския

...
Ден преди насрочения Конкурс за избор на директор на Италианския
Коментари Харесай

Менте ли е конкурсът за директор в Италианския лицей?

Ден преди планувания Конкурс за „ избор на шеф на Италианския колеж в Горна баня /НУКК/ “, в медиите се появи лист на членовете на „ Изборната комисия “, който поражда много въпроси.

Трима от включените в него членове са били отстранени в последния миг. Според родители от сякаш елитното школо това е станало с позвъняване от зам. министър Марина Василева. Обяснението й било, че „ състезанието няма да се състои, заради изтекла информация в медиите “. Имало „ заплаха той да бъде изопачен и да бъде оказано външно въздействие върху Изборната комисия “.

Според родителите, тримата отстранени са „ неуместните “ за сегапната директорка Величка Велянова членове, включени в заповедта на министъра за изборната комисия.

Една от махнатите - проф. доктор Янка Тоцева – началник на катедра „ Педагогика “ в УНСС, е споделила пред свои близки, че на 05.04. е получила позвъняване от зам. министър Марина Василева, която я е уведомила, че „ Конкурсът няма да се състои “…

Вече няколко следващи министри на културата предприемаха плахи опити да изпратят на „ подобаващ отдих “ 80-годишната Велянова, само че обратно на упованията да се снабди с най-малко една качествена инспекция, тя получава от всеки идващ министър единствено награди.

Така се случи и при видния протестър Велислав Минеков, който люто се закани при встъпването си в служба да измете Авгиевите обори на министерството, като стартира с Величка, само че вместо това й даде най-високото ведомствено отличие „ Златен век “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР