Ден на отворените врати се състоя в Националния исторически музей

...
Ден на отворените врати се състоя в Националния исторически музей
Коментари Харесай

Ден на отворените врати се състоя в Националния исторически музей

 НИМ Ден на отворените порти  Снимки: Денислав Стойчев  НИМ Ден на отворените порти  НИМ Ден на отворените порти  dss_4103  dss_4099  dss_4094  dss_4088

Ден на отворените порти се състоя в Националния исторически музей във връзка Европейските дни на наследството. Музеят отвори за необятната аудитория някои по-рядко показвани зали и сподели част от своите фондове.

На Деня на отворените порти музеят посвещава ред начинания. Състоя се гала-концерт на лауреатите от Фестивала на българската ария „ НОВИ ГЛАСОВЕ И ПЕСНИ ”. Събитието се провежда от Сдружение „ Евтерпани ” и се посвещава на Международния ден на музиката и Празника на българските артисти и музиканти (1 октомври).

През целия ден на видео бяха показвани фотоси и пощенски картички от фонда на музея, отдадени на Деня на независимостта, Съединението и други значими исторически събития и персони от историята на Третото българско царство. Отворена за посещаване бе и Пленарната зала, в която на 10 ноември 1989 година бе оповестено, че Тодор Живков пада от власт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР