Ден на отворените врати организира фондация Владиславово в понеделник, 21

...
Ден на отворените врати организира фондация Владиславово в понеделник, 21
Коментари Харесай

Фондация Владиславово организира Ден на отворените врати по повод Конвенцията за правата на детето

Ден на отворените порти провежда фондация " Владиславово " в понеделник, 21 ноември, съобщи за ДНЕС+ ръководителят на организацията и шеф на ЦОП " Аспарухово " Андрияна Русева.

Всички центрове на фондацията ще отворят вратите си за консуматори и възпитаници от разнообразни учебни заведения във Варна.

В рамките на самодейността, експертите ще срещнат децата с приспособена версия на Конвенцията за правата на детето, чиято годишнина е на 20 ноември. Подготвили са доста изненади, беседи и игри -викторини.

Тематично на Деня на християнското семейство, в центровете на фондацията е планувана и сказка по случай празника. Към края на събитието, всяко дете ще може на хартиена лястовичка да напише или изобрази, кое свое право то смята за най-важно за него. 

Преди 32 години светът даде значимо заричане на децата – да създадем всичко, с цел да защитим и утвърдим техните права – да живеят и да порастват, да учат, да бъде чут гласът им и да доближат цялостния си капацитет. Конвенцията за правата на детето на Организация на обединените нации е призната на 20 ноември 1989 година

Конвенцията е първият юридически обвързващ интернационален документ, който утвърждава човешките права на всички деца. В България тя е в действие от юни 1991 година и е част от вътрешното право.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР