Ден на читателя ще се проведе днес в Регионалната библиотека

...
Ден на читателя ще се проведе днес в Регионалната библиотека
Коментари Харесай

Регионалната библиотека във Варна кани днес на Ден на читателя

Ден на читателя ще се организира през днешния ден в Регионалната библиотека " Пенчо Славейков “ във Варна (бул. " Сливница “ № 34). Началото ще бъде обещано в 10:00 часа и ще продължи до 16:00 часа.

Традиционният Ден на читателя се завръща в юбилейния за Регионална библиотека месец. На 24 март посетителите на Основна постройка ще имат опция да се срещнат в свободен диалог с създатели и издатели, които ще споделят повече за процесите на писане, търсене на илюстратор и издаване на детски книги, изясняват от най-старата културна институция в морския град.

От там допълват, че два от най-популярните варненски клубове за литература ще гостуват на библиотеката, а всеки искащ ще може да научи по какъв начин да се включи към постоянните им читателски срещи.

Най-смелите читатели ще могат да ревизират литературните си знания в особено готови викторини и да си тръгнат от библиотеката освен с книги, само че и с награди, открехват още от мероприятията, които са готови за днешния Ден на читателя в дома на духовността във Варна.

Програмата е следната: от 10:00 до 11:00 часа – Читателски клуб " Орбита “, от 10:30 до 12:00 часа – Среща със Събина Георгиева, основател на издателство " Меченосец “, създател на книгата " Опашати непознати “, от 13:30 до 15:00 часа – Среща с Терез Никол, създател на " Белите цветя “ и " Приключенията на котенцето Ричи “, от 14:00 до 15:30 часа – Читателски клуб – Варна, от 15:00 до 16:00 – Среща с Таня Петкова, основател на издателство " Ясна книга “, създател на книгите " Виждам те “ и " Истории от космоса “.

Регионалната библиотека " Пенчо Славейков " - Варна, празнува през този месец 140-тия си рожден ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР