Ден 50 от войната в Украйна - разнопосочна остава информацията

...
Ден 50 от войната в Украйна - разнопосочна остава информацията
Коментари Харесай

Войната, ден 50: Украйна твърди, че е поразила флагмана на руския флот „Москва“


Ден 50 от войната в Украйна - разнопосочна остава информацията какво се е случило с флагмана на съветския черноморски флот „ Москва “.

Украйна твърди, че е поразила съветския ракетен крайцер с 2 свои ракети „ Нептун “ и, че корабът потъва. Според Москва на борда е имало гърмеж на муниции, породен от пожар. От Кремъл настояват, че екипажът е евакуиран, а съдът ще бъде изтеглен. Морска стихия пречи на спътниците да снимат точното му местонахождение и положение.

В същото време Киев разгласи, че е взривил мост в региона на Харков, по който е минавала вражеска колона.

„ Руснаците се пробват да вербуват в силите си поданици на южните региони на нашата страна в допълнение към така наречен готовност в избрани региони на Донецка и Луганска области “, сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Русия твърди, че към този момент управлява изцяло Мариупол и, че там са се предали още украински бойци. Киев отхвърля и оповестява, че двете отбраняващи украински елементи са съумели да обединят сили след „ рискована маневра “.

Владимир Путин упрекна Европейския съюз, че дестабилизира енергийния пазар с реториката си.
„ Да приемем, че енергийните доставки за Запада ще понижават, значи е значимо малко по малко да пренасочим износа си към бързо растящите пазари на юг и на изток “, сподели Владимир Путин.

Вашингтон и Брюксел дадоха обещание нова военна помощ за Киев на обща стойност милиард и 300 милиона $. За първи път американската страна ще изпрати по-тежко въоръжение - хеликоптери и гаубици.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР