Демонстративната надпревара World Tennis League в Дубай, която събра 18

...
Демонстративната надпревара World Tennis League в Дубай, която събра 18
Коментари Харесай

Загуба за отбора на Григор: Джокович бе изцяло надигран от Зверев при завръщането си

Демонстративната конкуренция World Tennis League в Дубай, която събра 18 от най-хубавите тенисисти в света при мъжете и дамите и се организира в навечерието на новия тенис сезон, през днешния ден ни направи очевидци на значително невероятни моменти, както и победа с присъединяване на първата ни ракета Григор Димитров. Българинът в тандем с Паула Бадоса с триумфа си над двойката Доминик Тийм/Анастасия Павлюченкова донесе задатък на тима на The Falcons ( " Соколите " ) от 13:10 точки в битката против отбора на The Hawks ( " Ястребите " ), който след това беше минимално стопен, откакто съотборничката на някогашния номер три Арина Сабаленка позволи невъобразим поврат от Елена Рибакина.

В решителен за изхода на конфликта дуел при резултат 20:18 за " Соколите " на корта в Обединените Арабски Емирства излязоха Новак Джокович, за отбора в който взе участие Гришо, и Александър Зверев, като неотдавна завърналият се от шестмесечна контузия немец по нищо не показваше, че му липсва игрова процедура. Световният номер 12 изигра извънредно мощен дуел, като завоюва тактическото надхитряне против някогашната първа ракета на света и поддържаше постоянно високо равнище, с цел да победи с крайния триумф след 6:3 6:4, носейки успеха на " Ястребите " с 35:27 точки в главния конфликт сред двата тима.

Двубоят стартира повече от мечтано за сърбина, който неколкократно разчете началния удар на олимпийския първенец и без да се свени ненужно, потегли с ранен пробив задатък в мача. Не се нуждаехме от доста време на корта в Дубай, преди да забележим и първите признаци на съмнение за 21-кратния притежател на " мейджър " титли, който позволи две неточности в гейма си и без време паритетът още веднъж възцари - 2:2. Последваха безпроблемни минути на сервис за последните двама първенци от Nitto ATP Finals, но по-доброто напредване към топката на немеца последователно стартира да оказва своето въздействие и той доближи нови брейкболи.

Тогава Зверев се възползва от регламента на демонстративния шампионат при дюс да има решаваща точка, а не както сме привикнали да се играе до два пункта разлика в интерес на единия тенисист, като пласира удара си в тялото на балканеца, с цел да осъществя основен пробив в осмия гейм. В този миг някогашният номер две побърза да се извини на първенеца от Уимбълдън, като провокира смях у феновете по трибуните, откакто иронично се уцели сам с топката, само че това не ми попречи броени минути по-късно да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част мощните моменти за германеца продължиха и той се възползва от " разтърсения " Джокович, с цел да нападна нападателно началния му удар, при което с бързи комбинации от главната линия слагаше завършек на разиграванията в своя изгода. Именно това преимущество в размените на високо движение донесе и пробив в актива на полуфиналиста от Ролан Гарос, което той позволи стремително да загуби след серия от неточности в идното си подаване и рибрейк от страна на някогашния номер едно. Въпреки това, Ноле по този начин и не успяваше за нескончаем интервал от време да наложи волята си над своя противник, при което следващите грешки в представянето му не закъсняха и Зверев осъществя пробив в петия гейм, който бранеше по изумителен метод до самия завършек на срещата, носейки крайния триумф в конфликта на тима на " Ястребите ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР