Демонстрантите се събраха първо пред Народната скупщина, а сред множеството

...
Демонстрантите се събраха първо пред Народната скупщина, а сред множеството
Коментари Харесай

Най-големият протест в Сърбия за последните 10 г.: Море от хора блокира Белград



Демонстрантите се събраха първо пред Народната скупщина, а измежду множеството бяха Сърджан Миливоевич от Демократическата партия, ръководителят на Народната партия Вук Йеремич, ръководителят на парламентарната група на Народната партия Мирослав Алексич, депутатът от " Длъжни сме-Заедно " Александър Йованович Чута и други.

Представителите на опозицията показаха няколко претенции за изключителната сесия на сръбския парламент на 18 май, на която ще бъде разисквана обстановката в страната след двете всеобщи стрелби, при които бяха убити 17 души - деца и младежи.

Те упорстват за оставките на министъра на вътрешните работи Братислав Гашич и шефа на Агенцията за сигурност и информация Александър Вулин, за оттеглянето на целия Регулаторен орган за надзор на работата на медиите (РЕМ), който считат за виновен за пропагандиране на принуждение, експанзия и порочност по малките екрани с национална периодичност, както и за отнемането на националните честоти на малките екрани Pink и Happy, и за забрана на печатни медии по същите аргументи.

Снимка: Фейсбук / Serbia Live - Beograd

След изчитането на настояванията протестиращите се насочиха към моста " Газела " и част от интернационалната автомагистрала, които бяха блокирани за два часа. Хората скандираха " Вучич, махай се " и " Оставка ", а на един от транспарантите пишеше: " Включи си мозъка, изключи Пинк ".



" Това е отвратително. Толкова нелепости, толкоз неправда и безочливост са непоносими и не могат да продължат ", сподели пред " Данас " един от протестиращите Мирко Филипович.

Министърът на превоза Горан Весич пък съобщи, че блокирането на моста " Газела " е противозаконен акт и престъпно закононарушение.

Снимка: Фейсбук / Serbia Live - Beograd

" Блокирането на моста спря придвижването по нашия най-съществен интернационален транспортен кулоар. През " Газела " дневно минават 128 000 автомобила, както и 1351 рейса по осем линии на градския превоз, в които се транспортират съвсем 200 000 души. Остро съдя дейностите на тези, които блокираха моста ", добави Весич.

Снимка: Фейсбук / Serbia Live - Beograd
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР