Демонстранти в Ричмънд свалиха снощи поредния паметник на Конфедерацията в

...
Демонстранти в Ричмънд свалиха снощи поредния паметник на Конфедерацията в
Коментари Харесай

Протестиращи в Ричмънд свалиха поредния паметник на Конфедерацията

Демонстранти в Ричмънд смъкнаха нощес следващия монумент на Конфедерацията в града , оповестиха локални медии, представени от Асошиейтед прес.

Така нареченият Паметник на гаубиците (Howitzers Monument) беше свален благодарение на въже от протестиращите, които участваха в протест, траял цяла нощ макар дъжда.
На публикуван от локалното издание " Ричмънд таймс-диспач " видеоклип се вижда по какъв начин изцапаната с багра скулптура лежи съборена по лице върху земята.

Това е третата скулптура на Конфедерацията и общо четвъртият монумент, свален от стачкуващи във Вирджиния , откогато из целия свят избухнаха митингите против гибелта на Джордж Флойд, чернокожия мъж, умрял при полицейско задържане в американския град Минеаполис.

През последните седмици протестиращите събориха статуите на президента на Конфедерацията Джеферсън Дейвис и генерала от Конфедерацията Уилямс Картър Уикам , както и на Христофор Колумб.
 
The Howitzer Statue at VCU is the latest Confederate memorial in Richmond to meet its end.
— Zach Joachim (@ZachJoachim)

Снощното протестно шествие на стачкуващите в Ричмънд стартира с искане всички монументи на Конфедерацията да бъдат отстранени, да бъде основан цивилен съвет за инспекция на активността на полицията, както и въобще да бъде спряно финансирането на полицията, заяви " Ричмънд таймс-диспач ".

Преди да бъде свален, Паметникът на гаубиците в Ричмънд представляваше скулптура на артилерист от Конфедерацията , изравен пред оръдие. Издигната е през 1892 година в памет на артилерийския отряд от града, взел участие в Гражданската война, демонстрира информация в Енциклопедията на Вирджиния.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР