Демонстранти бяха арестувани в Беларус. Полицията предприе действия преди началото

...
Демонстранти бяха арестувани в Беларус. Полицията предприе действия преди началото
Коментари Харесай

Арести в Беларус преди забранено от властите протестно шествие на опозицията

Демонстранти бяха задържани в Беларус. Полицията предприе дейности преди началото на неразрешено от управляващите протестно шествие на опозицията в столицата Минск.

На 25 март опозицията в Беларус отбелязва Деня на свободата - годишнината от провъзгласяването през 1918 година на Беларуската национална република, просъществувала по-малко от година.

За първи път в 24-годишното си ръководство президентът Александър Лукашенко позволи тази година общественото отбелязване на датата. Властите позволиха да се провежда концерт в центъра на Минск, само че не разрешиха опозиционното шествие. Въпреки това опозиционери не се съобразиха със възбраната. Според локални медии към 100 души са били арестувани от полицията.
Анатолий Лебедко, Обединена гражданска партия: Арести, арестувания, санкции - това няма да промени страната ни към по-добро. Трябва да реформираме и да влияем на процесите у нас. Звучи претенциозно, само че или ще влияем, или ще се провалим. Ще опитаме. Млади сме и вършим опити, тъй като имаме вяра в това, което вършим.
Опозицията упреква президента Лукашенко в непринудено изтриване на беларуската еднаквост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР