Демокрацията по света е в отстъпление, а автократичните режими са

...
Демокрацията по света е в отстъпление, а автократичните режими са
Коментари Харесай

Демокрацията в света е в отстъпление, ще обяви днес британският външен министър

Демокрацията по света е в оттегляне, а автократичните режими са опасност за световната непоклатимост и благополучие. Това предизвестие ще насочи по-късно в сряда английският външен министър Доминик Рааб. Той ще произнесе тирада на конференция по сигурността в Института " Аспен " в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Рааб ще окачестви външната политика като " задача за положително по света ", само че ще установи, че световните демократични институции в този момент са изложени на най-голямата опасност от края на Студената война. " Демокрацията е в оттегляне ", ще подчертае той.

Предстоящата тирада на английския външен министър и показания от английското държавно управление 10-годишен проект за външната политика и защитата след Брекзит, са водеща тематика в английските медии.

Британският външен министър Доминик Рааб ще съобщи, че бъдещата роля на Англия ще бъде тази на " мощ на положителното " в един свят, в който демокрацията отстъпва. Предстои ни десетилетие, в което автократичните режими ще печелят по-голям дял от световното благосъстояние, ще предизвести английският първи посланик в речта, съгласно английския в. " Индипендънт ", който е получил достъп до копие от текста.

За да може да работи като " мощ на положителното ", Англия би трябвало да показва и мощ в региона на защитата, се чака да съобщи външният министър. Но неговите изказвания, че Лондон ще се води по " моралния си компас ", бяха подкопани от изтеклия през вчерашния ден запис, на който той декларира пред чиновници на външното министерство, че страната не може да пропуща търговски благоприятни условия поради нарушавания на човешките права, отбелязва английското издание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР