Демократите в Камарата на представителите внесоха за официално разглеждане резолюция

...
Демократите в Камарата на представителите внесоха за официално разглеждане резолюция
Коментари Харесай

Демократите внесоха резолюция за импийчмънт на Тръмп

Демократите в Камарата на представителите внесоха за публично разглеждане резолюция за импийчмънта на президента Доналд Тръмп, който може да бъде гласуван още тази седмица, в случай че вицепрезидентът Майк Пенс не се възползва от конституционното си право за премахване на президента, базирайки се на 25-ата корекция, съобщи Bloomberg.

Повечето членове на следената от Демократическата партия камара се причислиха към резолюцията, водена от Дейвид Сицилин, Джейми Раскин и Тед Лиу, които упрекват Тръмп в причина към протест на постройката на американския Конгрес.

Според Сицилин документът има задоволителна поддръжка от депутатите, в това число от републиканци. Те обаче блокираха разглеждането на документа.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси разгласи, че в случай че Пенс не отговори на поставения ултиматум в идващите 24 часа, долната камара на Конгреса ще пристъпи към гласоподаване на резолюцията за импийчмънт, като това може да се случи в идната сряда.

Някои демократи притискат Пелоси да отсрочи изпращането на документа до Сената, ако бъдат събрани задоволително гласове. Мотивът е, че процесът по импийчмънт може да попречва началото на мандата на администрацията на Джо Байдън, който би трябвало да встъпи в служба по-късно повече от седмица.

Сенатът обаче е в отмора и развой против Тръмп е допустимо да стартира не по-рано от 20 януари. Миналата седмица новоизбраният президент означи, че импийчмънтът е въпрос, който Конгресът би трябвало да реши, само че инаугурацията му би била най-бързият път, по който Тръмп да напусне властта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР