Демократите ще запазят контрола над Сената на САЩ, след като

...
Демократите ще запазят контрола над Сената на САЩ, след като
Коментари Харесай

Невада реши надпреварата за американския Сенат

Демократите ще запазят контрола над Сената на Съединени американски щати, откакто сенатор Катрин Кортез Масто бе избрана отново в Невада, сочат данните по екзитпол на Edison Research. Републиканската партия към момента има късмет да получи болшинство над Камарата на представителите, написа Reuters, уточнявайки, че броенето на бюлетини от частичните изборите във вторник не е завършило.

Кортез Масто победи с дребна преднина пред кандидата републиканец Адам Лаксалт, някогашен основен прокурор, подсилен от Доналд Тръмп. Победата ѝ идва след преизбирането на сенатора демократ Марк Кели в Аризона късно в петък. Това значи, че демократите ще управляват минимум 50 места в Сената, а вицепрезидентът Камала Харис ще може да дава решаващия глас.

Америка сподели, че имаме вяра в нашата народна власт, че корените на демокрацията са дълбоки и мощни “, сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър.

В момента Сенатът е разграничен 50-50 сред демократи и републиканци. Новоизбраният Сенат ще постави клетва на 3 януари.

Междинните избори в Съединени американски щати идват след две бурни години, през които пандемията от Коронавирус и неприятното ѝ ръководство белязаха стопанската система и политиката, а инфлацията скочи до 40-годишен връх. Подобни разтърсвания постоянно водят до разбъркване на пластовете, на каквото се надяваше и предшественикът на Джо Байдън – Доналд Тръмп. Но каквото очевидно не се случи.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинСенат избори междинни избори в Съединени американски щати Невада резултати Джо Байдън ПоследниНай-четениПолитика 12 Невада реши конкуренцията за американския Сенат Бюджет и финанси 744 Брутният вътрешен продукт по области и райони: Кои са водачите на Севера и Юга (графика) Енергетика 820 Турция форсира работата по газовото находище в Черно море Политика 5420 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Компании 9262 Първа в света: Amazon изтри $1 трлн. пазарна капитализация Крипто 8116 Обрат на 180°: Binance отхвърли да избавя FTX и срина криптовалутите Политика 5420 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон?
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР