Демократичните страни трябва да изяснят тежките икономически последици, пред които

...
Демократичните страни трябва да изяснят тежките икономически последици, пред които
Коментари Харесай

Бивш шеф на НАТО зове Запада да отговори при китайска атака срещу Тайван

Демократичните страни би трябвало да изяснят " тежките стопански последствия ", пред които ще се изправи Китай, в случай че предприеме дейности против самоуправляващ се Тайван . Това съобщи някогашният общоприет секретар на НАТО, представен от Ройтерс.

Китай, който твърди, че Тайван е негова територия, ускори натиска върху Тайван да отстоява претенциите си за суверенитет, в това число съвсем ежедневни задачи на китайските военновъздушни сили покрай острова през последните три години.

Андерс Фог Расмусен направи паралел сред нашествието на Русия в Украйна и военната експанзия на Китай против Тайван , като акцентира, че демократичните страни би трябвало да работят в единение, с цел да обезпечат победа на Украйна, с цел да възпрат китайска офанзива против Тайван.

Всеки опит на Китай да промени със мощ статуквото в Тайван би трябвало да провокира също толкоз обединен отговор и ние би трябвало да изясним това на Китай в този момент, безапелационен бе той.

Китай е доста по-зависим от световните вериги за доставки, в сравнение с Русия. Изясняването на тежките стопански последствия от всяка офанзива в този момент би било мощно възпиращо средство, добави Расмусен.

Расмусен, някогашен министър-председател на Дания, който беше един от най-високопоставените дипломати в света, когато напусна трансатлантическия защитителен съюз през 2014 година
 Китай с
Китай с " ударни учения " край Тайван

Те са отговор на американския боен бюджет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР