Демократична България внася в парламента законопроект за отнемане на нефтения

...
Демократична България внася в парламента законопроект за отнемане на нефтения
Коментари Харесай

ДБ предлага да се отнеме пристанище Росенец от Лукойл със закон

" Демократична България " внася в Народното събрание законопроект за лишаване на нефтения пристанищен терминал " Росенец " от " Лукойл България " и връщането му на страната. Това излиза наяве от прессъобщение на политическата групировка.

Предложението е за промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. То е импортирано от депутатите Надежда Йорданова, Ивайло Мирчев и Мартин Димитров. В претекстовете на текста се показва, че месец след влизането на закона в действие държавното управление би трябвало да приключи концесията на терминала.

Законопроектът планува основаването на разпореждания, с които да се наложи възбрана за възлагане на концесии на обекти на сериозната инфраструктура, засягащи петрол и артикули от нефтен генезис, създадени от недопечен нефт с генезис Русия или изнесени от Русия, а съществуващите концесионни контракти се приключват. се споделя в прессъобщението на " Демократична България ".

През октомври служебният кабинет разгласи, че " Росенец за още 24 години до 2046 година, като довърши контракта, подписан от кабинета " Борисов 1 ". Решението беше взето без претекстове и разискване и макар санкционния режим на Европейски Съюз против съветските концесии след войната.

Междувременно " Демократична България " се пробва да осъществя и различен план - за държавен контрол над " Лукойл Нефтохим " и " Росенец ", който планува страната да може да назначава специфичен шеф на стратегическите за енергетиката обекти.

В началото на новата сесия на 48-ото Народно заседание съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов приканва от името на обединението служебното държавно управление да употребява глобите против Руската федерация за преразглеждане на концесията за нефтопристанище " Росенец " край Бургас, дадена на " Лукойл ".

Той разгласи също, че групировката му ще продължава да работи за възобновяване на икономическия суверенитет във връзка с суровия нефт, а от там и за събаряне на цените на горивата, както и за политики на резистентен стопански напредък.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР