,Демократична България - Варна, не разпознава своите ценности в нито

...
,Демократична България - Варна, не разпознава своите ценности в нито
Коментари Харесай

И "Демократична България" във Варна призова за гласуване по съвест на балотажа

,Демократична България " - Варна, не разпознава своите полезности в нито един от двамата претенденти за балотажа на 3 ноември. Това обявиха през днешния ден в публикувана позиция от локалната организация на обединяването.

" Хората, които гласоподаваха за нас чакат избрана качествена смяна във Варна, която съгласно нас не може да се осъществя нито от един от двамата претенденти, написа в позицията. Ние призоваваме варненци да гласоподават съгласно съвестта и убежденията си. Нашите симпатизанти са интелигентни и кардинални хора и ние сме сигурни, че те ще постъпят вярно ".

В първия тур на изборите предходната неделя претендентът за кмет на " Демократична България Обединение " Стела Николова събра 8.67% от гласовете и по този начин остана четвърта. Преди нея бяха Иван Портних (ГЕРБ) с 49.29% от гласовете, Костадин Костадинов ( " Възраждане " ) с 14.30% и Анелия Клисарова (БСП) с 14.02%.

В бъдещия Общински съвет на Варна " Демократична България " ще има най-вероятно четирима представители.

Днес от щаба на Клисарова също оповестиха, че няма да призоват за поддръжка на нито един от двамата участници в балотажа на 3 ноември - Иван Портних и Костадин Костадинов. Обявеният претекст за това решение бе, че Българска социалистическа партия нямало по какъв начин да поддържа човек като Костадинов, който е взел участие в Луков Марш, промотирал партията си с видеоклипове, намекващи за физическа разпра с политически съперници и влезнал с оръжие в циганско гето във Варна.

В същото време обаче формалната позиция на Градския съвет на социалистите във Варна, ръководен от Борислав Гуцанов, е за поддръжка точно на Костадинов във втория тур на изборите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (373)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР