Демократична България“ ще постави пред коалиционните си партньори въпроса за

...
Демократична България“ ще постави пред коалиционните си партньори въпроса за
Коментари Харесай

ДБ иска в ръководните екипи на властта да няма хора на бившата ДС

„ Демократична България “ ще сложи пред съдружните си сътрудници въпроса за лустрация при назначенията, тъй че в управителните екипи да няма хора, свързани с някогашната Държавна сигурност, разгласи ръководителят на парламентарната група на обединението Христо Иванов.

„ По съдружното съглашение политическите кабинети са по убеждение и преценка на съответния министър. Но нашата позиция във връзка с нуждата от лустрация, изключително що се отнася до системата за сигурност и външните връзки, изключително в подтекста на това, което се случва в района, е ясна и поредна. И ние ще сложим тази тематика пред нашите съдружни сътрудници, с цел да я обсъдим “, съобщи той.

Всяка политическа мощ в обединението носи отговорност за назначенията, които прави в ресорите си. Така депутатът от „ Продължаваме промяната “ Атанас Михнев разяснява проблема „ Сертов “.

Преди ден се появи информация за назначението на някогашния ръководител на ДАНС Петко Сертов и още трима души, свързани със службите на тоталитарния режим в пенсионна възраст, за съветници на външния министър.

Михнев не изключи въпросът да бъде подложен на съдружен съвет.

„ Не познавам господин Сертов… В листите на „ Продължаваме промяната “, измежду нашата парламентарна група, както и измежду съветниците на нашите министри, такива лица няма “, добави той.

Междувременно от „ ИТН “ оповестиха, че Петко Сертов няма да е консултант на министъра на външните работи и за съветници няма да бъдат назначавани лица, свързани с Държавна сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР