Демократична България ще покани всички парламентарни партии на дебат относно

...
Демократична България ще покани всички парламентарни партии на дебат относно
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще говорим с всички партии за съдебната реформа

Демократична България ще предложения всички парламентарни партии на спор по отношение на промяната в правосъдната система и останалите цели на партията, съобщи при откриването на 46-ия парламент лидерът на обединението Демократична България Христо Иванов.

„ Не може да си затваряме очите за положението на прокуратурата, за това, че е нетърпимо това, в което се трансформира профилираното правораздаване. За това че  КПКОНПИ в този си тип е бухалка. Всичко това би трябвало да го реформираме “, сподели Иванов.

Той добави, че по своите цели партията ще приказва с всички парламентарно показа обединения.

„ Ние доста добре знаем защо сме определени и по тази причина без комплекси ще водим разговор с всяка една парламентарна мощ, водени от вярата, че всеки в Народното събрание работи за развиването на България. Диалогът е наложителна причина, на това, което ще вършим – и с нашите съперници, и с тези, с които гледаме в една и съща посока “, посочи още той.

Това ще е основата на ръководството на дълбоката смяна за България, изясни Иванов.

„ Господин Гешев за следващо разкриване на българския парламент не смее да се появи тук, уповавам се тъй като е се приготвя да си подаде оставката “, разяснява Иванов.

Той разгласи, че рецесията в България е подбудена от корупционния модел на ръководство, който има своите корени в тоталитарния режим и продължаващото въздействие на службите на комунистическия режим, инкорпорирано в „ Сарайския модел “ и има най-върховото си проявяване в ръководството на Бойко Борисов.

„ Корупцията в България ерозира нашия суверенитет. Когато водачите на две партии по време на предизборна акция се срещат с Ердоган, това е израз на разклащането на българския суверенитет, “ посочи той.

Сред незабавните цели на Демократична България той уточни три неща – преди всичко подготовка за последваща Коронавирус вълна.

На второ място – изпълняването на Плана за възобновяване и резистентност и гарантирането, че парите по него няма да бъдат откраднати. Според Иванов тези средства би трябвало да финансират смели политики, в това число и съществено възобновяване в енергетиката.

На трето място – работа по съставянето на бюджет за 2022 година, в който да бъде заложен модел на възстановяване успеваемостта на обществените разноски. „ В изискванията на по-голяма успеваемост и бистрота ще можем – и ние това го поддържаме – да търсим опция за преизчисляване на пенсиите и обществени политики за поддръжка на развъждането на деца и възобновяване на опазването на здравето “, изясни Иванов.

Той посочи, че неналичието на същинска промяна в опазването на здравето е сложила българските лекари в неспособност да си правят работата. „ Трябва да стартираме диалог за здравна промяна незабавно “, разгласи Иванов.

Той също по този начин загатна, че измежду целите на Демократична България са осъществяването на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, въвеждане на пакет от политики за запазване на българското естествено завещание, предпочитано вложение в просвета и обучение, да се откри решение на казуса със Северна Македония, реформирането и въвеждането на лустрация в бранш сигурност, възобновяване на енергийния суверенитет на България, рационализация на армията, въвеждането на работещо електронно ръководство, което да освободи българските жители и бизнесмени от бремето на несигурността и опцията да бъдат „ щавени и унижавани “, рестартиране системата от регулатори.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР