Демократична България показва трайна тенденция и тренд нагоре, заяви Антоанета

...
Демократична България показва трайна тенденция и тренд нагоре, заяви Антоанета
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ключът за новото правителство не е аритметиката, а консенсусът за реформа

" Демократична България " демонстрира трайна наклонност и тренд нагоре, съобщи Антоанета Цонева в първи коментар след първите оповестени екзит полове. Обединението покачва с най-малко четири -пет пункта изборния си резултат спрямо вота от април и даже има късмет да се изравни или да задмине Българска социалистическа партия и да се класира като трета политическа мощ.

" Ние ще работим за това да се сформира кабинет, само че не кой да е кабинет, а кабинет, който в действителност има волята, упоритостта и потенциала да направи дълбоката промяна в България ", съобщи по-рано през днешния ден съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

" Няма съвещания в " ИТН " сега. Най-нормалното е откакто излязат окончателните резултати, да стартират диалози за политики и образуване на кабинет. Ние сме отворени за диалог и той ще се случи, откакто станат ясни окончателните резултати за разпределение на силите ", съобщи още Антоанета Цонева пред Българска национална телевизия.

Ключът към новото държавно управление не е в аритметиката, а в легитимирането му с консенсус за дълбока промяна в правораздаването и конституционни промени, сподели Христо Иванов пред бТВ. След студения душ от гласоподавателите, които се въздържаха от всеобщо присъединяване в предварителния избор, да си дадем сметка, че ни следва доста работа – обединяване към общи хрумвания и тогава аритметичните цифри ще могат по-лесно да се намерят, добави той.

" Независимо по какъв начин ще приключи фотофинишът, тъй като не са взети гласовете от чужбина, се доближаваме до третото място и сме реален кандидат и това ни включва в кръга от партии, които могат да чакат връчване на мандата. Това приказва за надълбоко преструктуриране на политическия живот ", разяснява още Христо Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР