Демократична България и “Промяната обичат да си присвояват явно чужд

...
Демократична България и “Промяната обичат да си присвояват явно чужд
Коментари Харесай

Добрев: ПП и ДБ си присвояват чужд труд, идеята за продажба на оборудване от АЕЦ “Белене” на Украйна е на ГЕРБ

" Демократична България " и “Промяната " обичат да си присвояват очевидно непознат труд. Видях, че нощес са се похвалили с самодейност на ГЕРБ - проекторешение на Народно събрание, което ние внесохме. Няма нито една дума и запетая, която да е поставена от Политическа партия и Демократична България. Това, че си присвояват тези услуги, граничи с плагиатство.


Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предложението за продажба на съоръжение от " Белене " на Украйна е напълно на ПГ на ГЕРБ, и ние ги поканихме да се подпишат, в случай че поддържат концепцията. Предложението е Проекта на решение, касаещо оборудването с дълъг цикъл на произвеждане за АЕЦ “Белене ”, изясни Добрев.

Той разяснява, че след началото на войната в Украйна нашето съоръжение " е изгубило своя смисъл ", тъй като централа с такова съоръжение може да бъде издигната единствено от руснаци. “Имайки поради, че има наказания върху Русия, този план няма никакво бъдеще. Това съоръжение не може да бъде употребявано в България, тъй като няма кой да построи централа с съветско съоръжение ”, изясни Добрев.

Той изясни, че в Украйна имат издигната централа, а трети и четвърти блок са приключени на 80%. “Единственото, което им липсва, са двата реактора, четирите парогенератора, и циркулационните помпи, които ние имаме. Ние се явяваме единственият продавач на света на оборудването, от което украинците имат потребност, и противоположното - те са единствения покупател на света на оборудването, което ние имаме и не можем да използваме ", изясни депутатът от ГЕРБ.

Проекторешението на ГЕРБ планува министърът на енергетиката да организира договаряния за продажба на оборудването, само че на цена, не по-ниска от 1.2 милиарда лева

“Нашето предложение няма връзка с възможното посещаване на Зеленски в България ”, означи Добрев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР