“Демократична България е за изнасяне на оръжие, за помощ на

...
“Демократична България е за изнасяне на оръжие, за помощ на
Коментари Харесай

Атанас Славов: Трябва да изпратим на Украйна оръжия и боеприпаси, от каквито имат нужда

“Демократична България ” е за изнасяне на оръжие, за помощ на Украйна.

Леко, тежко, муниции – от каквото има потребност. Нашите предприятия могат да работят, подпомагайки страната да отблъсне агресора. Това съобщи в “Още от деня ” по Българска национална телевизия националният представител от “Демократична България ” Атанас Славов, който напомни също, че България има едни от най-развитите военнопромишлени комплекси в Централна и Източна Европа. 

Славов напомни, че “Демократична България ” е внесла проекто решение за оказване на военно-техническа помощ още на първи април. Той акцентира, че през цялото време на спора са подкрепяли тезата за оказване на военно-техническа помощ с ясна, константна и поредна позиция.

“Формулировката, която сме употребявали, е военно-техническа, тъй като тя е по-широка в избран смисъл. Дава опция както да ремонтираме разнообразни машини, които употребяват украинците, имаме фабрики, които да свършат тази работа, по този начин в случай че преценим, да предоставим непосредствено и оръжие – леко, тежко, муниции ”, сподели той.

Славов акцентира още, че формулировката е съветвана с специалисти, само че все пак не чака поддръжка от Българска социалистическа партия.

“Утре не чакам Българска социалистическа партия да поддържат плана на решение. Но въпреки всичко чакам те да останат в държавното управление, тъй като въпреки всичко обединението не е събрана единствено за военна помощ на Украйна. Има още доста неща, които да свърши това ръководство ”, съобщи депутатът, разяснявайки, че България не би трябвало да се отклонява от участието си в Европейски Съюз и НАТО, а да се възползва от съюзничеството с замяна на остарялото въоръжение, за рационализация на армията и за вложения в ново въоръжение по натовски стандарти.

„ В Народното събрание на следващия ден ще забележим много по-широко болшинство от това, което е съдружното. Бих го определил като евроатлантическо. Мнозинство, което да не се отклонява от стратегическите за страната въпроси – участието в Европейски Съюз и НАТО, изключително на фона на политически сили – в Народното събрание и отвън него, които желаят да ни отклонят от този път. Затова е значимо да потвърдим нашето място в тези цивилизационни съюзи. „ Демократична България “ е за помощ с оръжие “, приключи Славов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР