Демократична България(Да, България, ДСБ, Зелено движение) предлага план за ускорена

...
Демократична България(Да, България, ДСБ, Зелено движение) предлага план за ускорена
Коментари Харесай

Демократична България с план за ускорена дигитализация на България

" Демократична България " (Да, България, ДСБ, " Зелено придвижване " ) предлага проект за ускорена цифровизация. Целта му е да реализира скок във въвеждането на електронно ръководство в границите на 6 месеца.

" Изключително значимо е България да схване целенасочена политика по бърза цифровизация като централна част от продължаващите си противоепидемични ограничения и напъните си за бързо икономическо възобновяване. Това би трябвало да стане въз основа на повсеместен проект, който регистрира както положителните интернационалните практики, по този начин и съответните условия у нас ", показват от обединяването и прибавят, че са подготвени да дават и по-нататъшна експертна помощ при неговото използване.

" Предстои ни интервал на живот в изискванията на продължаваща опасност от разпространяване на Covid – 19. България ще би трябвало да се приспособява към този риск и да бъде в подготвеност гъвкаво да ползва противоепидемични ограничения за физическо разграничаване, като в същото време резервира в оптималната степен икономическата и обществената интензивност. За да си обезпечи опция за сходен еластичен метод, България ще би трябвало да продължи с ударното въвеждане на цифровите технологии в работата на институциите ", споделят още от " Демократична България ".

Според тях Държавна организация “Електронно управление” би трябвало да разпореди на систематичния интегратор създаването на общоприети софтуерни съставни елементи за сключване с: КЕП, Облачен КЕП, X.509 документ и съответния частен ключ, конфигурирани в браузър, Удостоверение за електронен подпсис (УЕП) и ПИК еднократен SMS код.

“Аналогично би трябвало да бъдат създадени общоприети съставни елементи за интеграция със системата за е-автентикация. Компонентите би трябвало да включват както подписването, по този начин и верификацията на подписа”, показват от " Демократична България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР