Демократи в Камарата на представителите на американския Конгрес изпратиха призовка

...
Демократи в Камарата на представителите на американския Конгрес изпратиха призовка
Коментари Харесай

Демократи в Конгреса призоваха енергийният министър по разследването за импийчмънт

Демократи в Камарата на представителите на американския Конгрес изпратиха призовка на енергийния министър Рик Пери по отношение на следствието за импийчмънт против президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Комисиите по разузнаване, външни работи и контрол към камарата изпратиха призовка на Пери с искане да даде документи, свързани с украинска държавна енергийна компания и ролята му в телефонен диалог сред Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски през юли. Комисиите му дефинираха краен период 18 октомври.

Тръмп споделя, че Пери е подготвил диалога със Зеленски, в който американският президент оказал напън върху Украйна да проверява неговия противник от Демократическата партия Джо Байдън и сина му Хънтър, работил за украинска газова компания.

Говорителка на министъра съобщи, че Пери е желал Тръмп да приказва за енергийни въпроси със Зеленски като част от напъните на Съединени американски щати за усилване на енергийните връзки на Запада с Източна Европа.

Тази седмица беше обявено, че предприемачи и донори на републиканците са се хвалели с връзките си с Тръмп и персоналния му юрист Руди Джулиани, пробвайки се да сменят управлението на украинската газова компания " Нафтогаз " напролет на 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР