Демократът Дъг Джоунс печели частичните избори в Алабама за място

...
Демократът Дъг Джоунс печели частичните избори в Алабама за място
Коментари Харесай

Партията на Тръмп претърпя загуба на частичните избори в Алабама

Демократът Дъг Джоунс печели частичните избори в Алабама за място в Сената на Съединени американски щати, заяви " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Избирателите в мощно консервативния щат, цитадела на Републиканската партия, нанесоха тежък политически удар на президента Доналд Тръмп и съвсем изцяло заличиха нежната преднина от две места на републиканците в Сената.

Президентът Тръмп поддържа претендента на Републиканската партия Рой Мур, чиято акция бе помрачена от обвинявания в полови похищения над малолетни преди няколко десетилетия, напомни " Ройтерс ". Седемдесетгодишният Мур, който е някогашен арбитър от щатския Върховен съд на Алабама загуби от 63-годишния демократ Дъг Джоунс, който е някогашен прокурор.

Сенаторското място от Алабама бе овакантено, откакто републиканецът Джеф Сешънс стана основен прокурор и министър на правораздаването. Вотът в Алабама раздели Републиканската партия, чиито членове влязоха в спор дали да бъде подсилен Мур, с цел да се резервира минималното болшинство на партията в Сената, или да се разграничат от него поради обвиняванията в полови похищения.

Доналд Тръмп поздрави спечелили, като в " Туитър написа, че Джоунс е извоювал " сложна победа " и добави, че " успеха си е победа ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР