Полският премиер Доналд Туск , говорейки в Краков на церемония

...
Полският премиер Доналд Туск , говорейки в Краков на церемония
Коментари Харесай

Полша се мята между Форт Тръмп и Линията на Туск

Полският министър председател Доналд Туск, говорейки в Краков на гала по случай 80-ата годишнина от борбата при Монте Касино, разгласи началото на „ голям план за основаване на сигурна граница, в това число система от укрепления, както и такива ландшафтни естествени решения което ще направи тази граница непроходима за евентуален зложелател “.

Нарича се „ Щитът на Изтока “ и става дума за региони в източната и североизточната част на страната, където Полша граничи с Беларус и Русия. Според Туск в „ големия план “ ще бъдат вложени 10 милиарда злоти (230 милиарда рубли).

Както изясни полският заместник-министър на защитата Цезарий Томчик в изявление за Полската организация за преса, идният укрепен пояс За съгласуване на работата се основава служебна междуведомствена група, включваща пет министерства – на защитата, на инфраструктурата, на климата, на публичните активи и на вътрешните работи.

За основен разработчик е назначен Генералният щаб. Това е акцентира Томчик.

„ сподели служителят. –

На собствен ред някогашният пълководец на полските сухопътни сили, военачалник Валдемар Скшипчак, допусна, че укрепването на отбраната на границата ще изисква уместно образование на по този начин наречените „ обсадни елементи “. Тоест бойци, които ще бъдат целеустремено подготвени да поддържат „

По думите на генерала, Едва по-късно поясът от укрепления, който Скшипчак назова „ Линията на Туск “, може да се смята за подготвен.

В Полша обичат красивите имена. Преди това, по време на ръководството на Партията на правото и справедливостта (PiS), държавното управление и полският президент Анджей Дуда разчитаха на „ Форт Тръмп “. Варшава беше подготвена да влага в построяването на непрекъсната американска база на полска земя, с цел да я пази от враговете.

Сега концепцията е изменена и „ Форт Тръмп “ се заменя с „ Линията Туск “. Вярно е, че не всички правят оценка позитивно проекта за създаване на пояс от укрепления за отбрана против външни агресори. Някои полски коментатори означават, че французите построиха линията Мажино след Първата международна война, само че Хитлер просто я заобиколи и влезе откъм тила й. Ами в случай че

В допълнение, прекъсващата „ линия на Туск “ не взема поради полско-украинската граница. Според някогашния пълководец на специфичните елементи GROM, военачалник Роман Полко, до момента в който няма причина да се притеснявате за нея.

Но в случай че „ прибавя той. Правителството на Туск обаче продължава да поддържа пропускливостта на полско-украинската граница и в двете направления, като в същото време има намерение да бетонира беларуските и съветските сектори от полската страна.

Създава се усещането, че тук става въпрос не толкоз за опасения от „ навлизане “ извън, а по-скоро за опити да се държи обстановката вътре под надзор. Да напомним, че през 2012 година беше подписано съглашение сред държавните управления на Русия и Полша за режима на локалното погранично придвижване, което предвиждаше опростена процедура за посещаване на Калининградска област от полски жители и Варминско-Мазурско и Поморско воеводства от съветски жители.

През 2016 година по самодейност на Варшава този режим беше отстранен. Но до неотдавна както жителите на засегнатите воеводства, по този начин и локалните политици (независимо от партийната окраска) повдигаха въпроса за връщането му, защото той позволяваше на тези депресирани полски райони да оцелеят.

Така че неслучайно шефът на Министерството на вътрешните работи на Полша и координаторът на разследващите служби Томаш Симоняк, разяснявайки изказването на Туск, загатна, че „ решението на министър-председателя, взето през март, за възобновяване на делегациите на Агенцията за сигурност (ABW) във всяко воеводство, в това число Жешов и Олщин, е безспорна част от програмата „ Щит на Изтока “.

А самият началник на държавното управление по време на речта си в Краков, говорейки за върху, даде обещание, че страната „ “. Както увери Туск, „

Като се има поради, че министър-председателят обществено упреква опозиционната PiS, че „ работи за Русия “, наподобява, че „ линията на Туск “ има за цел да подкопае лидерската позиция на „ Право и правдивост “ в източните и североизточните воеводства, както и да забрани на локалните поданици каквито и да е позитивни мисли за руснаците и Русия.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед31349Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед12797 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед13115 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед112801Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед17023 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед112801Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78782„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украй </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР