Демографският срив на Китай се ускорява. Раждаемостта спадна до рекордно

...
Демографският срив на Китай се ускорява. Раждаемостта спадна до рекордно
Коментари Харесай

Кой може да спечели от демографския срив на Китай?

Демографският срив на Китай се форсира. Раждаемостта спадна до рекордно ниско равнище в Китай през 2023 година, което форсира намаляването на популацията. Потенциалното икономическо противодействие накара китайските акции да паднат, откакто данните бяха оповестени в сряда, дружно със слабите данни за парцелите.

Тази смяна има съществени последствия за икономическото положение на страната. Това спъва прогнозата за 2020 година, че Китай скоро ще надмине Съединени американски щати като най-голямата стопанска система в света. Но не всички вести са неприятни. Някои браншове могат да се възползват от новите политики на Пекин за справяне с изменящите се демографски трендове.

Населението на страната е намаляло с повече от 2 милиона до 1,41 милиарда предходната година, съгласно държавни данни. Спадът, който е повече от два пъти по-голям от миналата година, се дължи както на най-ниския брой родени бебета от основаването на Китайската национална република през 1949 година, по този начин и на най-високата смъртност от 1974 година насам.

Голя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР