Демографският срив е в чудовищни размери в цялата страна, коментира

...
Демографският срив е в чудовищни размери в цялата страна, коментира
Коментари Харесай

Ще остане ли Русе с 10 общински съветници по-малко?

Демографският срив е в чудовищни размери в цялата страна, разяснява ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев

На идващите локални избори следващата година ще изберем с 10 общински съветници по-малко. Такава е равносметката след последното броене от септември 2021 година, съгласно което градът ни разполага със 133 813 души по сегашен адрес.

Според Закона за локалното ръководство и локалната администрация в град с население до 160 000 души общинските съветници би трябвало да са 41, написа.

По данни от преброяването преди 10 години регионалният град е имал 160 006 поданици и надлежно са му се полагали 51 общински съветници, защото броят на старейшините е за население над 160 000 души.

„ Демографският срив е в чудовищни размери в цялата страна “, разяснява ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. Той отдава отлива от града както на ниските заплати, по този начин и на казуса със самочувствието на русенци, които считат, че не са задоволително амбициозни и съумели. „ Ако продължаваме по този начин да приказваме на младите, че не могат да съумеят, тъй като са в Русе, те ще продължат да напущат града “, изясни Пазарджиев.

Според него качеството на работата на локалния парламент няма да се промени и хората ще изберат най-хубавите представители.

Що се отнася до това, което локалната власт прави, с цел да задържи хората в града, ръководителят на Общинския съвет съобщи, че се пробва във всички насоки да го прави и подсети, че обществените услуги в града са доста по-добри, в сравнение с в столицата да вземем за пример. При нас няма дефицит тук-там в детските градини, подсети Пазарджиев и уточни, че не може всички да изоставен. Трябва някой да остане и да продължи да работи за града, счита той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР