Делят ни броени часове от 68-ото ежегодно издание на песенния

...
Делят ни броени часове от 68-ото ежегодно издание на песенния
Коментари Харесай

Евровизия е изправена пред невиждано напрежение

Делят ни броени часове от 68-ото годишно издание на песенния конкурс Евровизия, който тази година ще се организира в Малмьо, Швеция, откакто през 2013 година Лорийн завоюва за повторно песенният конкурс с песента й " Tattoo " и стана първата жена, спечелила два пъти Евровизия.
 Заслужена ли беше успеха на Швеция на Евровизия
Заслужена ли беше успеха на Швеция на Евровизия

Какви са настройките и реакциите след финала на песения конкурс

Очаква се 68-ият конкурс за ария на Евровизия тази година обаче да протече малко по-различно, а точно при строги полицейски ограничения за сигурност. Полицейските сили дават обещание да основат безвредна среда към местата на Евровизия 2024, до момента в който градът чака 100 000 гости по време на състезанието, доста от които протестиращи против Израел.

Правила за придвижване и строги ограничения в Малмьо за Евровизия 2024

Изборът на Малмьо за хазаин на тазгодишното съревнование се трансформира в главоболие за шведските уредници. Малмьо е дом на най-голямата мюсюлманска общественост в страната, наброяваща 70 000 членове, където пропалестинските демонстрации се трансфораха в всекидневие.
 Снимка 662731

Фактът, че Европейският съюз за радио и телевизия позволява на Израел да взе участие в Евровизия 2024, нажежи още повече ситуацията. По време на надпреварата към този момент се приготвят огромни манифестации против наличието и присъединяване на Израел в тазгодишното музикално съревнование.

ЕBU дефинира Евровизия като неполитическо събитие и упорства, че конкуренцията е сред телевизионни оператори, а не сред държавни управления. Въпреки това съюзът забрани на Русия през 2022 година да взе участие в състезанието, откакто няколко европейски оператора приканиха страната да бъде изключена след нахлуването й в Украйна.
 Снимка 662732

Участието на Израел в музикалния конкурс провокира митинги, защото войната в Газа навлиза в седмия си месец. В Малмьо живее огромна част от шведското население от палестински генезис. Най-малко шест организации са подали заявки за присъединяване в демонстрации против израелското наличие на състезанието. Според управляващите в града, чието население наброява 362 133 души от 186 националности, ситуацията е под надзор, отбелязва AFP.
 Евровизия 2024: за какво Исландия може да бойкотира състезанието поради Израел
Страната, която може да бойкотира Евровизия поради Израел

Полемики на хоризонта

Въпреки това не може да се отхвърли, че уредниците са изправени пред риск от прерастването на митингите в принуждение, след засилените терористични закани в страната и нарасналото напрежение с Русия след влизането на Швеция в НАТО.
 Снимка 662733

Що се отнася до Евровизия, песенният конкурс стартира на 7 май с първи полуфинал, последван от втори полуфинал на 9 май и край в събота, 11 май. България още веднъж не взе участие в музикалния конкурс.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР