За да е пак на власт, Цвета Караянчева преглътна гаврата

...
За да е пак на власт, Цвета Караянчева преглътна гаврата
Коментари Харесай

За да е пак на власт: Караянчева "забрави", че е ПКП, прости на шефа си грозната гавра


За да е отново на власт, Цвета Караянчева преглътна гаврата от своя партиен началник, и като нищо може да стане още веднъж парламентарна председателка
Позабравената политичка от ГЕРБ се връща на бял кон в Народното събрание откакто липсваше на депутатските банки в последните три години. Сега обаче тя е избрана за лидер на листата в Пловдив-област, където ГЕРБ вкарва най-малко трима народни представители. До през днешния ден 56-годишната инженерка постоянно бе лидер в Кърджали, само че там партията на Бойко Борисов не съумява да завоюва даже един мандат. Преди 14 години първи Вежди Рашидов съумя да наруши монопола на Движение за права и свободи в региона и стана народен представител, само че след това бързо смени Народното събрание с министерството на културата, което оглави. На последните парламентарни избори тъкмо Рашидов бе лидер в Пловдив-област, където ГЕРБ-СДС вкара още Младен Шишков и лекар Иван Червенков. Двамата още веднъж са намерили.място в листите. Първоначално за лидер бил разгласен координаторът на партията и някогашен кмет на Стамболийски Георги Мараджйев, който дал единодушието си. След интервенция от София обаче Караянчева заела. мястото му.

Тя ще води листата на ГЕРБ-СДС както в Кърджали, по този начин и в Пловдив- област, с цел да е безусловно несъмнено, че влиза в Народното събрание.

Идеята на управлението на ГЕРБ била Цвета да се опитва още веднъж за ръководител на Народно събрание, каквато бе от 2017 до 2021 година. Със единодушието си тя очевидно дава амнистия за гаврата, която й нанесе баш шефът й - Борисов. Паметливи напомнят, че един път той си изтърва нервите и я обиди, наричайки я „ елементарна, кърджалийска пу**а “.

Сега тя като нищо може да бъде определена още веднъж за председателка на Народното събрание. Досегашният.шеф Росен Желязков бе свален с гласовете на всички партии и нито той, нито Борисов желали да бъде издиган още веднъж толкоз скоро след махането му.

Цвета е родена на 25 февруари 1968 година в Болярово , само че когато е на четири години родителите й се местят в Кърджали. Баща й е багерист в локален цех, майка й - продавачка в сладкарница „ Арда ”. Това кара учителите да я подценяват, само че бойната Цвета няма желание да им се дава. Въпреки че е много буйна и даже се бие с момчетата, постоянно е отличничка. Запалва се по специалността на татко си и взема решение да стане инженер. Завършва механотехникума в Кърджали, като в класа са единствено 6 девойки и 26 момчета. Там се среща с Илия - ученическата й обич, с който имат повече от 30 години брак. Женят се през 1988 година, откакто брачният партньор й минава през казармата. Единствената им щерка се ражда, до момента в който майка й е студентка.

Денят, в който Цвета постъпва в родилното, е 10 ноември 1989 година. Дъщеря им е майка на две деца - Илия, който пристигна на бял свят през 2020 година и носи името на брачна половинка на политичката, и кака му Теодора, написа „ Минаха години “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР