Делягин е обявен за издирване заради престъпления в Накацателния кодекс

...
Делягин е обявен за издирване заради престъпления в Накацателния кодекс
Коментари Харесай

ТАСС: Азербайджан издирва с Интерпол руски депутат

Делягин е разгласен за търсене поради закононарушения в Накацателния кодекс на Азербайджан - открити апели за започване на нападателна война, подбудителство към национална, расова, обществена и религиозна ненавист, както и тероризъм. решение на съда против Делягин е определена мярка за неотклонение под формата на арест, той е разгласен за интернационално търсене посредством Интерпол.

Освен това азербайджанската страна е подала молба до съответните структури на редица другарски страни с молба за неотложно задържане на обвинения, в случай че той се озове на територията на тези страни.

Наказателното дело против съветския народен представител беше формирано, откакто той разгласи в ефира на държавната телевизия " Първи канал " че съветските въоръжени сили могат да нанесат удари по петролната инфраструктура на Азербайджан на фона на изостряне на обстановката в Нагорни Карабах.

Във вторник представителят на съветския президент Дмитрий Песков разяснява случая и прикани Делягин да сдържа персоналните си страсти и да не прави сходни вражески изказвания по отношение на Азербайджан, която е страна-партньор. Кремъл също по този начин акцентира, че това изказване по никакъв метод не подхожда и не може да подхожда на формалната линия на Руската федерация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР