Делото, заведено от фирмите Артекс-Инженеринг и Артекс-Златен Век срещу един

...
Делото, заведено от фирмите Артекс-Инженеринг и Артекс-Златен Век срещу един
Коментари Харесай

Делото на протестиращ срещу Златен век е прекратено

Делото, заведено от компаниите " Артекс-Инженеринг " и " Артекс-Златен Век " против един от най-активно протестиращите срещу строителството на небостъргача " Златен век " – Мариян Башур, е прекъснато. Това сочи информация в електронната система на Софийския градски съд. Делото е било прекъснато в закрито съвещание на 19 юни. Мотивите на съда към момента не са ясни. Решението не е дефинитивно

Двете компании на " Артекс " заведоха каузи против Башур и различен деен протестиращ – Никола Вапцаров, откакто строителството на небостъргача в столичния квартал " Лозенец " бе спряно от строителния надзор. От строителното сдружение настояват, че с изявленията си пред медии и във фейсбук двамата са им нанесли вреди. От всеки от двамата " Артекс " претендираше по 100 хиляди лева обезщетение.

На 6 юни съдът е изискал от " Артекс " да конкретизират в какво тъкмо се показват понесените от компанията вреди и по какъв начин са формирали претенцията си от 100 хиляди лева На 17 юни е постъпила уточняваща молба от компаниите. Не е ясно какво написа в нея, само че два дни по-късно делото е прекъснато.

На 1 април Мариан Башур съобщи, че в телефонен диалог, както и в преписка арх. Пламен Мирянов-младши му е декларирал, че " политиците са с тях " (с компанията - б.а.) и няма смисъл от митинги против постройката. Тогава Мирянов разгласи, че изказванията на Башур не са правилни.

Процесът против Вапцаров продължава, сочи системата на съда. На 18 юни са дадени инструкции да му се връчат книжата. Той има един месец, с цел да подава отговора си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР