Делото за съборения склад на ул. Одрин“ 8 в центъра

...
Делото за съборения склад на ул. Одрин“ 8 в центъра
Коментари Харесай

Подновяват делото за склада на „Одрин 8“

Делото за съборения склад на ул. „ Одрин “ 8 в центъра на Пловдив влиза в Апелативния съд през днешния ден. Прокуратурата е внесла митинг против присъдата на Окръжния съд от 17 октомври м. година Тогава подсъдимите по делото бяха оправдани по всички повдигнати обвинявания.

Съдия ​Деница Стойнова ще даде старт на процеса в 13,30 ч. в зала №1 на съда. За събарянето на тютюневия склад, благосъстоятелност на компания „ Одрин 8 “ ЕООД - Пловдив, в този момент пред Темида още веднъж се изправят шефовете на компанията притежател на парцела - Георги Бранеков и сърбинът Александър Николич.

Двамата бяха упрекнати в противозаконни строителни действия в парцел, разгласен за монумент на културата, както и че са употребили преправен формален документ, с цел да съборят постройката на " Ориент табако ". По време на делото обаче стана ясно, че постройката няма статут на единична недвижима културна полезност. Поради изтекла отминалост беше прекъснато наказателното произвеждане за документното закононарушение по отношение на удостоверението за статута на постройката, издадено от Националния институт за недвижимо културно завещание, което съгласно прокуратурата е било фалшифициран формален документ.

Георги Бранеков остана с едно обвиняване, а Александър Николич - с две, за това, че и двамата при изискванията на продължаващо закононарушение в съучастничество са осъществили незаконно активност в предпазена територия за запазване на културното завещание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР