Делото, в което са замесени Ишан Уахи и неговите съучастници,

...
Делото, в което са замесени Ишан Уахи и неговите съучастници,
Коментари Харесай

Делото срещу бивш мениджър на Coinbase за вътрешна търговия наближава своя край

Делото, в което са забъркани Ишан Уахи и неговите съучастници, се води от няколко месеца, като в началото обвинените не се признаваха за отговорни по повдигнатите им обвинявания.

През февруари тази година, обаче, Вахи и брат му трансформираха показанията си и пледираха, че са отговорни по две обвинявания в скрит план за осъществяване на машинация, а техният другар Самир Рамани също се призна за отговорен.

Триото беше упрекнато , че е употребило поверителна информация на Coinbase, с цел да търгува с най-малко 25 токена на борсата сред юни 2021 година и април 2022 година SEC дефинира девет от тези активи като скъпи бумаги, макар че Coinbase оспорва тази категоризация.

Случаят повдигна и въпроси по отношение на определението на SEC за скъпи бумаги и какво съставлява. По-рано тази година авокатите на братята Уахи твърдяха, че търгуваните от тях токени не дават отговор на определението на SEC за скъпи бумаги, защото не става въпрос за контракти.

Въпреки тези провокации SEC наподобява напредва в делото си против обвинените. Според правосъден документ, оповестен в понеделник, организацията има с Ишан Уахи за разрешаване на исковете си. Неговият брат Нихил също е в диалози с регулатора.


 


Струва си да се означи, че всяко съглашение, предложено от чиновниците на SEC, ще би трябвало да бъде прегледано и утвърдено от комисарите на организацията, преди да бъде показано на съда за утвърждение. Този развой може да отнеме няколко седмици, тъй че може да мине известно време преди делото да бъде изцяло решено.

Като цяло делото има обилни последствия за крипто промишленост, изключително когато регулаторните органи по света се борят с класифицирането на разнообразни типове активи. Изходът от това дело може да помогне за изясняване на позицията на SEC по отношение на скъпите бумаги и да даде насоки за други сдружения и лица, работещи в крипто пространството.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР