Делото тръгва в Пловдивския районен съдСъучастниците пътували за нападението от

...
Делото тръгва в Пловдивския районен съдСъучастниците пътували за нападението от
Коментари Харесай

Съдят двама, изгорили с киселина врачката Тони

Делото потегля в Пловдивския областен съд
Съучастниците пътували за нападението от Враца до Пловдив

Жертвата е неработоспособен и още се лекува

Дело против двама пълнолетни и вменяеми мъже, решили да изгорят грубо с киселина врачка, ядосани на предсказанията ѝ, стартира в сряда в Пловдивския областен съд. Под ескорт там следва да бъдат доведени 41-годишният Йордан Цветанов и 50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, които са в ареста към този момент над половин година.

Врачката Тони от пловдивския квартал “Тракия ” бе нападната в дома ѝ на 14 март тази година, а злосторниците бяха разкрити от полицията единствено няколко дни по-късно. 52-годишната жена, която е неработоспособен след прекаран инсулт, още продължава да се лекува, откакто получи 12% изгаряния по лицето, шията, гърдите, ръцете и краката. Не се знае дали здравословното ѝ сътояние ще разреши да се яви на разпоредителното съвещание в съда, където може да бъде признато да взе участие в процеса като частен обвиинител и цивилен просител.

Двамата врачани са упрекнати като съучастници, като е открито, че Йордан е лиснал киселината, до момента в който Веселин пазел пред блока извън. Иначе няколко пъти преди съдбовния ден - още от есента на 2022 година, по-възрастният Веселин идвал в Пловдив при ясновката Тони и я заплашвал. Заканвал се “да я потроши ”, тъй като работи в комбина с ходжа, вземащ доста пари.

Появи се и версия, че другарка на Веселин е наброила 40 000 леева на Тони и въпросният ходжа, с цел да є скапват черна магия, а след това си желала парите назад, само че не получила и лев. Но дали е по този начин, най-вероятно ще се разбере по време на правосъдното дело. Не се знае и дали някои от подсъдимите ще решат да създадат признания, като досега при гледане на ограниченията им те отхвърлят да са отговорни.

Прокуратурата обаче разполага с задоволително доказателства, открити от криминалистите - облекла на Йордан, които са разпознати от очевидци и по които има следи от киселината. Открити са и записи от камери, които снимали джипа, тръгнал от Враца и дошъл в Пловдив на 14 март, след което отпътувал назад. Нещо повече - на бензиностанция автомобилът спрял да зарежда и там ясно били снимани лицата на двамата пътуващи с него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР