Делото срещу втория помощник-капитан на кораба Вера Су ще се

...
Делото срещу втория помощник-капитан на кораба Вера Су ще се
Коментари Харесай

Вторият помощник-капитан на кораба Вера Су ще бъде съден задочно у нас

Делото против втория помощник-капитан на кораба " Вера Су " ще се гледа по общия ред в негово неявяване, реши Окръжният съд в Добрич. То беше неведнъж отлагано, поради нередовно приканване на подсъдимия турски жител.

Той беше освободен под парична гаранция от 2000 лв. и е в родината си. През юли предходната година съдът разпореди да бъде изпратена правосъдна поръчка до турското министерство на правораздаването, оповестява Българска национална телевизия.

На извършеното през днешния ден съвещание стана ясно, че южната ни съседка е отказала да извърши правосъдната поръчка, тъй като опонира на турския юридически ред. Съдът реши, че разглеждането на делото в отсъствието на подсъдимия няма да попречи за откриване на обективната истина.

Според обвиняването, подсъдимият е задремал, с което е нарушил предписание от Международната спогодба за вахтената работа и това е довело до засядането на кораба на 20 септември 2021 година край Камен бряг. Така са нанесени вреди за близо 7 млн. лв. на притежателя на плавателния съд.

Съдът насрочи идващото правосъдно съвещание за 24 февруари и разпореди за него да бъдат призовани специалистите по делото и посочените в обвинителния акт очевидци, които са български жители. Насрочени бяха още две правосъдни съвещания – на 13 април и 12 май, за които ще бъдат призовани останалите очевидци от Турция и Азербайджан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР