Делото срещу Георги Семерджиев, който уби две момичета на столичния

...
Делото срещу Георги Семерджиев, който уби две момичета на столичния
Коментари Харесай

Съдът отново отложи делото срещу Георги Семерджиев

Делото против Георги Семерджиев, който умъртви две девойки на столичния бул. " Черни връх " през юли 2022 година, още веднъж бе отсрочено. Следващото съвещание в Апелативния съд ще е на 22 февруари.


Пред съда през днешния ден се яви една от двете свидетелки, за които Семерджиев твърди, че не той е управлявал автомобила, а една от тях. Тя не беше разпитана, тъй като съдът не даде ход на делото. Причината е, че един от частните обвинители е умрял и би трябвало да бъде открито дали някой от наследниците ѝ ще изиска да бъде конституиран като частен обвинител. Явилата се свидетелка през днешния ден изиска да бъде разпитана при закрити врата, осведоми Българска национална телевизия.

Съдът уведоми свидетелката, която се яви, че носи отговорност на 22 февруари да се яви пред съда и да бъде разпитана. За другата свидетелка се твърди, че е на лекуване в болница. На предходното съвещание едната от свидетелките изпрати писмо, че е отвън страната. Другата не можеше да бъде издирена.

За през днешния ден се чакаха и резултатите от назначената ДНК експертиза, която да откри дали има биологичен материал по въздушната възглавница на шофьорското място от Семерджиев.


Трябва да стане ясно и какво е посочила разпоредената от съда инспекция за съхранението на кръвните проби от Семерджиев и да се реши - дали да се разпореди ново проучване за определяне на концентрацията на опиат в кръвта на подсъдимия.

Поисканата токсикологичната експертиза не можа да отговори по кое време Семерджиев е приел амфетамин - преди или след злополуката.

БГНЕС напомня, че Георги Семерджиев беше наказан на 20 години затвор на първа инстанция по общо пет обвинявания. Семерджиев умъртви две млади дами на тротоар в София при ръководство на автомобил със 166 км/ч в града. Той е използвал опиати, бил е с подправено удостоверение за правоуправление и сменени табели. Освен това беше упрекнат и в бягство от местопроизшествието незабавно след злополуката. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР