Делото срещу бившите енергиен и финансов министри в кабинета Борисов

...
Делото срещу бившите енергиен и финансов министри в кабинета Борисов
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Фалстарт на делото срещу Прокопиев, Трайков, Дянков заради адвокатски врътки

Делото против някогашните енергиен и финансов министри в кабинета Борисов 1, Трайчо Трайков и Симеон Дянков, издателя Иво Прокопиев и трима мениджъри на консултантската компания " Булброкърс " претърпя провал тази заран, а повода е липса на юристи.

Оказа се, че подсъдимите Петър Василев и Любомир Евстатиев, които са от " Булброкърс ", не са съумели да провеждат отбраната си. Евстатиев също по този начин получил със забавяне обвинителния акт. Адвокат Даниела Доковска, която пази Иво Прокопиев, е в Съединени американски щати на от дълго време планувано пътешестване. Това стана причина прокуратурата да изиска да бъдат назначени аварийни бранители.

Aдвокатът на Симеон Дянков Марин Марковски обаче оспори предлагането, като уточни, че те са съществени хора и няма смисъл да се назначават аварийни юристи, защото няма да стават спънка за закъснение на процеса. Днешното съвещание е разпоредително, на което трябваше да се разисква дали делото е подсъдно на Специализирания углавен съд, дали не са нарушени правата на подсъдимите, както и да се вършат претенции за нови доказателства.

Шестимата са подсъдими поради продажбата на 33 % държавен дял в електроразпределителното сдружение EVN през 2011 година.

Според обвинителния акт, импортиран в съда от прокуратурата, Дянков ще дава отговор за приватизацията на остатъчните дялове в енергодружеството за да облагодетелства сдружението „ Булброкърс” с над 1,2 млн. лева

Държавното обвиняване твърди, че Прокопиев подбудил министъра, тъй като има дялове в сдружението, прецизира " Труд ". Според прокуратурата Трайков е виновен за умишлена занемареност, довела до вреди от над 20 млн. лева Става дума за 51 612 акции в ЕВН, за които енергийният министър дал единодушие да се продават в нарушаване на Стратегията за приватизация на електроразпределителните сдружения.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР