Делото бе връщано веднъж на Окръжния съд във Варна, а

...
Делото бе връщано веднъж на Окръжния съд във Варна, а
Коментари Харесай

Последна Информация! Тежки Присъди За Охранителите В Мола, Които Убиха Беззащитния Нягол

Делото бе връщано един път на Окръжния съд във Варна, а при новото разглеждане магистратите одобриха поисканото кратко правосъдно разследване, при което подсъдимите признават обстоятелствата в обвинителния акт и получават по-леко наказване. Така, предходната година новият състав на Окръжния съд във Варна понижи присъдата на Ангел Николов до 11 години и 4 месеца отнемане от независимост, а Димитров и Маринов бяха наказани на по 10 години затвор.

След това обаче апелативните съдии постановиха, че Окръжният съд не е имал право да приложи съкратеното разследване, защото е гледал делото за повторно, а концепцията на процедурата е бързо правораздаване и тя е позволена единствено при започване на процеса след внасяне на обвиняването в съда.

Процесът стигна и до Върховен касационен съд, като висшите съдии Татяна Кънчева, Жанина Начева и Петя Шишкова са споделили всички заключения на апелативния съд за ролята на подсъдимите в убийството на Нягол Петров и размера на наказванията им. От решението им излиза наяве, че охранителите са се гаврили с жертвата си, а дейностите им са записани и от камери.

Според магистратите, дейностите на тримата охранители " разкриват както проявената експанзия, по този начин и изпитваното от подсъдимите наслаждение " от страданията на 52-годишния мъж.

Жестокото ликвидиране бе осъществено на 14 март 2015 година

Около 11 часа двама от гардовете на мола - Ангел Николов и Красимир Димитров, получили сигнал от човек от охранителната компания " Джи Ем секюрити " за клошар, който проси пари от посетителите. Двамата разкрили индивида и го повели към ескалатора, с цел да го изведат от комерсиалния център.

Преди това 52-годишният Нягол бил отведен до залата за видеонаблюдение в осъществяване на устни разпоредби на управлението на Гранд мола, което забранявало лица с несъответствуващ външен тип да влизат в комерсиалния център.

До залата за видеонаблюдение, където нямат достъп клиенти на комерсиалния център, охранителите почнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли полови оферти.

Побоят над варненеца, който страдал от шизофрения, само че не бил нападателен, траял 15 минути, като някои от гаврите подсъдимият Ангел Николов снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци продължавал със забележителна мощ и експанзия по цялото тяло.

След като са му нанесли нечовечен побой, охранителите пуснали Нягол Петров да си върви.

Около 12,26 ч. по запис на охранителните камери потърпевшият към момента се намирал в мола, като се олюлявал и бил очевидно объркан.

В 12,50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по тил пред магазин в комерсиалния център. Пристигналият медицински екип единствено установил гибелта на пребития мъж.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на следствието на бруталното ликвидиране, преброила към 57 удара по тялото на убития. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на тримата охранители открила, че са лица с одобрено неоснователно нападателно държание към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и даже садистични трендове.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР