Дело. Снимка: Искра.бг Бургаският районен съд започва днес разпоредително заседание по

...
Дело. Снимка: Искра.бг
Бургаският районен съд започва днес разпоредително заседание по
Коментари Харесай

Стартира делото срещу сирийците, убили с автобус двамата полицаи в Бургас

Дело. Снимка: Искра.бг

Бургаският областен съд стартира през днешния ден разпоредително съвещание по делото против тримата сириеца. Те подкрепиха незаконно 47 чужденци да минават през границата ни, превозвайки ги с рейс, отнемайки живота на двамата полицейски чиновници – Йордан Илиев и Атанас Градев .

Престъплението е осъществено за времето сред 24 и 25 август 2022 година в област Бургас – на основен път Малко Търново-Бургас. То е квалифицирано по чл.281 от Наказателен кодекс. Деянието е осъществено от Омар Мохамад Али Абдан  в съучастничество с А.А. и А.Д, които също са привлечени към наказателна отговорност за същото закононарушение. Тримата обвинени са целели да получат полза за себе си след реализиране на незаконното действие.

Омар Мохамад Али Абдан е предаден на съд за реализиране на четири обособени незаконни действия .

Първото от тях е за незаконното подкрепяне на посочените жители на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия. Той е недееспособен лидер и ги е превозвал по рисков метод, рискувайки живот им.

Второто е за това, че е управлявал пътническия рейс, който не е регистриран по българския законов ред .

Третото за това, че е управлявал пътническия рейс, който е бил с нидерландски регистрационни табели , издадени за друго транспортно средство. Омар Мохамад Али Абдан е предаден на съд и за това, че при превозването на жителите на Сирия, Мароко и Иран е попречил на орган на власт – полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си.

Омар Мохамад Али Абдан е притеглен към наказателна отговорност за съзнателно причиняване на гибелта на двамата полицейски чиновници , откакто е провокирал злополука със служебния им автомобил, блъскайки го с управлявания от него рейс.

Обвиненията , които ще се преглеждат, са за нелегално подкрепяне на мигранти, рисково шофиране, непокорство на полицейски чиновници и подправени регистрационни табели на рейса.

В хода на следствието бяха назначени голям брой експертизи .

Най-трудно беше установяването на самоличността и действителната възраст на причинителите , което докара до нужда от потребление на интернационално съдействие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР