Делегация от високопоставени представители на радикалното палестинско движение Хамас ще

...
Делегация от високопоставени представители на радикалното палестинско движение Хамас ще
Коментари Харесай

Делегация на Хамас отива в Египет, ще разговаря за прекратяване на огъня

Делегация от високопоставени представители на радикалното палестинско придвижване " Хамас " ще отиде на следващия ден в Египет, с цел да беседва за проекта за преустановяване на огъня, препоръчан от Кайро, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1331
Делегацията ще показа вижданията си по отношение на проекта, препоръчан от Египет, за прекратяване на спора в палестинската територия, съобщи представител на " Хамас " пред Франс прес. Планът беше показан предходната седмица на управителни фрагменти на " Хамас " и " Ислямски джихад ", когато те посетиха Кайро.

Според източник, непосредствен до " Хамас ", египетският проект, който е в три стадия, планува първо примирия, които да се възобновяват, след това поетапно освобождение на десетки заложници, държани от " Хамас " в подмяна на освобождение на палестински пандизчии от израелски затвори, и най-после трайно преустановяване на огъня, слагащо завършек на спора.

Планът планува и основаването на палестинско държавно управление от технократи вследствие на разговор, в който да вземат участие всички палестински фракции. Правителството ще бъде натоварено със задачата да управлява възобновяване на линията Газа след края на войната, съобщи Българска телеграфна агенция.

На фона на тази информация Ройтерс оповестява за 20 убити палестинци в Рафах и за 55 ранени при израелски въздушен удар. Данните са на представителя на министерството на опазването на здравето на линията Газа Ашраф ал Кидра. Сега линията Газа се ръководи от " Хамас ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР