Делегация от Свиленград посети италианската община Галянико в началото на

...
Делегация от Свиленград посети италианската община Галянико в началото на
Коментари Харесай

Свиленград в международен проект за спорт и здраве

Делегация от Свиленград посети италианската община Галянико при започване на юли. Визитата бе за осъществяване на първа работна среща по план „ Умения за здраве и спорт в дребни европейски общности” (SKILLS FOR HEALTH & SPORT IN EU SMALL COMMUNITIES) по стратегия на ERASMUS+ Sport. В плана вземат участие четири дребни общини – Галянико - Италия (водещ партньор), Виана до Алентехо - Португалия, Кръшко - Словения и Свиленград - България. В работната среща всеки сътрудник показа града си и спортните действия в него, както и събитията, които възнамерява да провежда в границите на плана.

Спортният продан е измежду главните действия по интернационалния план. Ще бъдат проведени спортни събития на територията на всяка партньорска община за да се насърчи спорта и спортуването за положително здраве. Друга значима цел е да се сътвори информираност сред младежите за значимостта на грижата за здравето. Всяка община ще изпрати изявени свои спортисти на събития на териториите на останалите общини, като по този метод ще се обмени опит и всяка страна сътрудник ще има опция да се запознае със средата на живот и културата на другите участници.

Свиленград ще посрещне своите посетители по плана през април 2022 година, когато е планувано спортното събитие тук. Свиленградски спортисти ще посетят Португалия през месец май, Словения през септември и Италия през октомври 2022 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР