Делегация от Румъния, Гърция, Италия, Франция, Белгия и Португалия е

...
Делегация от Румъния, Гърция, Италия, Франция, Белгия и Португалия е
Коментари Харесай

Делегация от шест държави посети Троян

Делегация от Румъния, Гърция, Италия, Франция, Белгия и Португалия е на посещаване в Троян, в осъществяване на план, финансиран по програмата за междурегионално съдействие УРБАКТ III. Експертите са в планинския град, с цел да научат повече за положителните практики на община Троян в храненето на децата, оповестяват от общината.

Гостите са разгледали Детската млечна кухня - мястото, където се подготвя храната за най-малките поданици на общината. На среща с кмета на Троян Донка Михайлова са били отправени доста въпроси, свързани с организацията на хранене, менажиране на услугите и концепцията за подготвяне на храната за децата на едно място.

Партньорите на община Троян са били впечатлени от нововъведението, която общинското управление основава - лична овощна градина и оранжерия за развъждане на зеленчуци. Особен интерес е провокирало действието на

Детската млечна кухня, както и високият % (над 50) от разноските, които общината влага в храненето на децата в млечната кухня, яслите, детските градини и учебните столове.

Визитата продължава до 4 юли, като следва посещаване на ДГ "Буковец ", овощната градина, както и семинари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР