Делегация от провинция Баден-Вюртемберг (Федерална република Германия) бе на посещение

...
Делегация от провинция Баден-Вюртемберг (Федерална република Германия) бе на посещение
Коментари Харесай

Делегация от провинция Баден-Вюртемберг посети днес Видин и се срещна с местната власт

Делегация от провинция Баден-Вюртемберг (Федерална република Германия) бе на посещаване през днешния ден във Видин.

Съставът й включва представители на държавни институции, на локалната власт и на съсловни организации от немската провинция, както и на бизнеса и научните среди. Целта на визитата е изследване на опциите за осъществяване на план, обвързван със основаването на нови енергийни мощности, употребяващи биомаса и остатъчни артикули от селското стопанство.

Участие в срещата взеха заместник-кметовете на Община Видин Цветомира Илиева, Борислава Борисова и Десислава Тодорова, шефът на Областна дирекция „ Земеделие “ инж. агр. Янчо Василев, шефът на Областния информативен център Мариела Савкова и други

Заместник-кметът Илиева приветства участниците в делегацията от името на кмета доктор Цветан Ценков и съобщи: „ Радваме се, че вниманието е фокусирано върху нашия район и откровено се надявам, че тази среща ще сложи основата за реализирането на новаторските планове в областта на нови зелени технологии “.

Директорът на ОД „ Земеделие “ показа информация по отношение на незаетите аграрни земи на територията на област Видин, като акцентира значимостта на този запас.

По време на срещата бе показан в детайли пилотният план, който е ориентиран към осъществяване на устойчива биоикономика в района. Бяха подчертани позитивните стопански, обществени и екологични резултати, които реализацията му би донесла за Видин.

Членовете на делегацията благодариха на управлението на Община Видин за гостоприемството, както и за изразената от страна на кмета доктор Цветан Ценков и на неговия екип поддръжка за реализацията на бъдещата самодейност.

В края на работната среща двете страни подписаха Писмо за желание, с което декларират подготвеност да си сътрудничат за реализиране на значими локални начинания, главно в региона на биоикономиката и на обвързвания с това транснационален трансфер на технологии, за основаване на устойчиви работни места в Дунавския район.

По време на извършените от немската делегация диалози във Видин, породиха хрумвания за образование на експерти и на младежи, което да е основа за основаване на научно-технически център за трансфер на технологии.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР