Делата в Конституционния съд на Република Северна Македония срещу българските

...
Делата в Конституционния съд на Република Северна Македония срещу българските
Коментари Харесай

Напрежението около българските клубове в РСМ е параван за подхранване на антибългарско настроение, смята бившата депутатка Никица Корубин

Делата в Конституционния съд на Република Северна Македония против българските клубове са дело на сили, които желаят да спънат европейската интеграция на страната. Това съобщи в особено изявление за Българска национална телевизия някогашния народен представител в Събранието на страната Никица Корубин.

Напрежението към клубовете " Иван Михайлов " и " Цар Борис Трети " е изкуствено основано в миг, в който пътят към Брюксел е напълно в ръцете на Скопие, откакто българския парламент подвигна ветото си през юни. Обществото в Република Северна Македония към момента има проблем с обстоятелството, че някои негови жители се усещат етнически българи, съобщи още тя.



Напрежението към двата клуба е единствено заслон, с цел да бъде подхранено антибългарско въодушевление в обществото, съобщи някогашният народен представител от Либерално-демократичната партия Никица Корубин. Именно това е дамата, която се опълчи на антибългарската нервност в страната тази година.

Докато отварянето на клубовете се показва като " провокация към хората в Северна Македония ", споделя Никица Корубин, въпросът не може да бъде решен. В миг, в който договарянията с Брюксел са на прага.

Според Корубин, антиевропейските сили, които имат интерес въпросите с България да остават нерешени, са същите, които желаят да поддържат замразените спорове на Балканите.

Корубин счита, че вписването на българите в Конституцията на страната ще се случи.

Противоборството в обществото в Република Северна Македония е сред силите, които желаят тя да продължи към Европейски Съюз, и тези, искащи да я отклонят от този път. Използвайки България като мотив.

Вижте цялото изявление във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР