Делът на сектора бележи двуцифрен ръст седем години поредПлоският данък

...
Делът на сектора бележи двуцифрен ръст седем години поредПлоският данък
Коментари Харесай

Аутсорсинг индустрията прави 3,6% от БВП

Делът на бранша бележи двуцифрен растеж седем години подред

Плоският налог и пакетът за поощряване на непознати вложения са измежду факторите за постоянен напредък на аутсорсинг промишлеността у нас

За седма поредна година аутсорсинг промишлеността бележи двуцифрен растеж и съставлява 3,6% от Брутният вътрешен продукт на България, се показва в отчет на Българската аутсорсинг асоциация.

Делът на бранша на изнесените услуги в Брутният вътрешен продукт отбелязва постоянен напредък през последните години, като за 2014 година той е 2,8%, a за 2015 година – 3,4%. Редица са факторите за опазване на позитивните трендове, само че най-основните са съществуване на квалифицирана работна ръка, интензивно взаимоотношение сред бизнес, обучение и страна, както и опазване на плоския налог и разширение пакета за поощряване на непознатите вложения, разяснява Светослав Иванов, изпълнителен шеф на БАА в изявление за Bloomberg TV.

„ Насърчавам всички сътрудници от бизнеса и образованието да бъдат дейни и настоящи в посока развиване на просветителната система и бизнеса като цяло. БАА има 2 създадени магистърски стратегии в партньорство с университети в Пловдив и Бургас”, акцентира Иванов.

Така да вземем за пример, в магистърската стратегия „ Информационни технологии в ръководството и трансформацията на бизнес процеси “ в университета „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас преподавателите и настоящи оперативни мениджъри от бизнеса дружно основават наличието.

Втората стратегия е „ Английски език и ръководство в бизнеса “ в пловдивския университет „ Паисий Хилендарски”. Двете начинания са доказателство, че когато има предпочитание от страна на бизнеса и на просветителните институции, нещата се случват, съобщи Светослав Иванов.

Чужди вложения в аутсорсинг промишлеността на България (източник: БАА)

Запазва се наклонността BPO секторът да е водещ по оборот и дял в аутсорсинг промишлеността с 53%. ITO секторът се откроява с най-висока облага, като образува 47% от промишлеността. За съпоставяне, през 2016 година BPO секторът е бил с 58%, а ITO с 42%. По данни от отчета, сегментите HRO и FAO също означават приръст, като те имат огромен капацитет за развиване в бъдеще.

Индустрията на изнесените услуги се развива освен в София, само че и в по-големите градове като Пловдив, Бургас и Варна. Основните характерности, които би трябвало да има един град, с цел да бъде атрактивен за аутсорсинг фирмите, остават съществуването на нужния човешки запас и образователни заведения, добре развита инфраструктура, подобаващ клас офис здания и стратегическо географско разположение.
още по тематиката
България е водеща аутсорсинг дестинация в Европа и света, позиционирайки се измежду първите 10 най-желани страни на световно равнище. Редица интернационалните компании са построили офиси у нас и не престават да разрастват активността си. Наблюдава се нахлуване и на нови вложители на българския пазар, добави Светослав Иванов в изявлението за Bloomberg TV.

Основните преимущества на страната ни са географското й състояние, плоският налог, който е доста атрактивен за вложителите, и не на последно място – добре развитият човешки запас във връзка с езикови знания и подготовка по осведомителни технологии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР