Декларираме категорична подкрепа от страна на правителството за българските превозвачи.

...
Декларираме категорична подкрепа от страна на правителството за българските превозвачи.
Коментари Харесай

Правителството застава зад исканията на превозвачите по „пакета за мобилност“

Декларираме безапелационна поддръжка от страна на държавното управление за българските превозвачи . Това сподели министърът на превоза Ивайло Московски по отношение на така наречен " пакет за подвижност ", зад който застават огромните страни като Франция, Германия, Австрия и Италия.
 

" Разминаванията са на няколко места. На първо място става въпрос за наложителното връщане на водачите на транспортни средства вкъщи. Категорично сме срещу. Ние считаме, че тук се нарушават човешките права . Няма по какъв начин да бъдат задължавани жители къде да прекарват своята отмора ", аргументира се министър Московски.
 
Той акцентира, че друга тематика, която не се приема от страната ни, е за " опцията за отмора в кабините на транспортните средства ", добави той.
 

" Получихме цялостната поддръжка на министър-председателя Бойко Борисов, предстоят ни тежки диспути , които за жалост се неодобряват на равнище работна група. Последното съвещание на работната група демонстративно е било напуснато от френския представител ", разясни министър Московски.
 
 Министерски съвет, пресцентър

Той напомни, че в сряда и четвъртък предстоят срещи сред премиера Борисов , френския президент Макрон и немския канцлер Ангела Меркел , които не са съответно по тематиката, само че задължението на държавното управление е тя да бъде дискутирана там. " Отправихме покана към р есорния еврокомисар по превоз да пристигна на среща в България , както с министър-председателя, по този начин и с целия отрасъл и представителите на транспортните асоциации ", добави той.
 

От сектора благодариха за поддръжката и препотвърдиха готвения на 16-17 май митинг. Те показаха подозрение, че в случай че измененията станат факт, доста от българските превозвачи ще се реалокират в други европейски страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР