„Декларацията на българския парламент беше гласувана единодушно в по-голямата си

...
„Декларацията на българския парламент беше гласувана единодушно в по-голямата си
Коментари Харесай

Явор Божанков: БСП предлага обмислени решения в защита на националната сигурност

„ Декларацията на българския парламент беше гласувана единомислещо в по-голямата си част. Българска социалистическа партия изрично поддържа текстовете, които осъждат военния спор, които приканват връщане на масата на договарянията, които пазят българските жители в Украйна. По отношение на глобите Българска социалистическа партия е срещу и то с доста ясни причини. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Явор Божанков в ефира на БНР, като добави, че това решение е било разисквано сред съдружните сътрудници.

Той очерта доводите: „ На първо място националният интерес, защото всяка страна в друга степен ще бъде наранена от наказания, а към оня миг не беше ясно какви наказания ще се постановат. Тази декларация нито вкарва, нито анулира наказания и нервността по тематиката има за цел само да раздели българското общество, а то сега не трябва да бъде разграничено. “

По думите му от Българска социалистическа партия българските жители могат да чакат само премислени, спокойни решения, след преценка какъв е националният интерес и рисковете за националната сигурност.

„ Имаме поради, че България и географски, и енергийно, има по-голям риск и по-голяма взаимозависимост в доста от параметрите, които сега могат да бъдат нарушени. Затова не е разумно и не е обикновено да сме първата страна, която потегля с крайни позиции. Самата интернационална общественост реагира поетапно “, изясни той като добави, че през днешния ден Националният съвет на Българска социалистическа партия ще излезе с безапелационна позиция по тематиката.

„ Вчера вицепремиерът Нинова организира среща с българския бизнес и металурзите показаха угриженост, че не прекъсването на газа, а повишението на цената ще направи целия бранш неконкурентен “, съобщи Божанков.

„ Ако някой желае да разделя българското общество, това е неточност. На България сега ѝ би трябвало бюджет и работещо държавно управление, тъй като ни чакат сложни времена “, безапелационен бе националният представител от Българска социалистическа партия като изясни, че опозицията в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане са положили всички старания да няма кворум по време на приемането на бюджета. „ Тук приказваме за целенасочени опити да се провали работата на държавното управление, само че това ще е неуспех на цяла България. Тяхното държание е безусловно деструктивно и не дава отговор на момента “, уточни той.

По думите му ръководещата коалиция се оправя безупречно, макар опитите на опозицията.

„ След няколко служебни държавни управления, откакто 12 години ГЕРБ управляваха страната, ние поехме всяко едно министерство в тежко състояние, с тежки проблеми “, съобщи Божанков и добави, че приемането на бюджета е посочило в каква кондиция е ръководещата коалиция.

„ Такъв съдружен формат в България, в този миг, е преимущество и опция за страната. Българското държавно управление сега реагира безусловно съответно на всички събития “, разяснява още той.
По думите му сега напъните на българското държавно управление, а и на Българска социалистическа партия, са ориентирани към превъзмогването на следствията от войната - пресмятане на рисковете, бежанската вълна, държавния запас, с какви ресурси разполагаме и по какъв начин да се оправим с тази рецесия.

„ Ще създадем всичко допустимо сигурността на сънародниците ни в Украйна да бъде обезпечена, да отворим България за тях “, заключи Явор Божанков
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР