Декларация за Общия регионален пазар и Декларация за Зеления дневен

...
Декларация за Общия регионален пазар и Декларация за Зеления дневен
Коментари Харесай

Лидерите на Западните Балкани с две декларации - за Общ регионален пазар и Зелен дневен ред

Декларация за Общия районен пазар и Декларация за Зеления дневен ред одобриха водачите нa страните от в онлайн връзка, с присъединяване на премиера Бойко Борисов.
Двата документа са сериозен триумф за взаимното домакинство на България и на Република Северна Македония на Берлинския развой, защото те сплотяват напъните на Западните Балкани за още по-тясното им приобщаване към нормите и стандартите на Европейския съюз, оповестиха от държавната пресслужба.
Привеждането на района на Западните Балкани в сходство с разпоредбите на Единния пазар на Европейски Съюз и ангажирането му във всеобхватно районно съдействие е значителен прогрес в по-нататъшната интеграция в Европейски Съюз. Общият районен пазар има за цел да свърже стопанските системи на Западните Балкани посредством свободно придвижване на хора, артикули, услуги и капитали. Декларацията предизвиква също основаването на районни цифрови, индустриални, капиталови и иновационни връзки. По-доброто свързване на стопанските системи на Западните Балкани в района и с Европейски Съюз също по този начин изисква мощен ангажимент от тези страни за осъществяване на промени, задълбочаване на районната икономическа интеграция и развиване на Общия районен пазар на основата на достиженията на правото на Европейски Съюз, с цел да създадат района по-привлекателна капиталова зона. Не на последно място по-дълбоката икономическа интеграция на района е от изгода и за възобновяване му от рецесията с.
Новата визия за районното икономическо пространство е в цялостно сходство с неотдавна показания от Европейската комисия Икономически и капиталов проект за Западните Балкани. Той е значим освен във връзка с финансовата поддръжка за района, само че и по отношение на включването на непосредственото съседство на Европейски Съюз в същия развой на възобновяване, през който би трябвало да преминат всички страни от Европейски Съюз.
Декларацията по отношение на за Западните Балкани е в цялостен синхрон с водещите старания на Европейски Съюз в битката с изменението на климата, отбраната на околната среда и отключването на икономическия капацитет на зелената, нисковъглеродна и в района. Чрез документа страните от Западните Балкани показват своята подготвеност и ангажираност към постигането на задачите на Европейската зелена договорка, посредством забележителен принос за амбициозния Зелен дневен ред за района. Западните Балкани се ангажират да ползват дейности в пет основни области: климат, енергетика, мобилност; кръгова икономика; разчистване на въздуха, водата и почвата; стабилно земеделие и произвеждане на храни; биоразнообразие. Това ще даде опция страните от района да бъдат дейни участници, допринасящи в развиването на политиките на Европейски Съюз, а освен в тяхното осъществяване, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР